Τζανακόπουλος: Η Τουρκία να μην μπλέκει τη σκιά της με το πραγματικό της μπόι

«Η Τουρκία μπορεί να προκαλεί όσο θέλει, το θέμα είναι ότι τετελεσμένα στο Αιγαίο υπάρχουν και τα σύνορα δεν αμφισβητούνται» ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ επεσήμανε ότι η θα ήταν προτιμότερο να προχωρήσει σε μία αποκλιμάκωση η Αγκυρα.

Αναφορικά με τη δήλωση του Τούρκου αντιπροέδρου, Μπεκίρ Μποζντάγ, ότι η Τουρκία κατέβασε την ελληνική σημαία από τη νησίδα Ανθρωποφάγος, ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι «ο Τούρκος αντιπρόεδρος μπορεί να παραλογίζεται όσο θέλει» και πρόσθεσε ότι δεν επιβεβαιώνεται η υποστολή σημαίας.

Oσον αφορά στην κίνηση των τριών νέων να υψώσουν την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάγος» υπογράμμισε ότι «η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να ασκείται από ιδιώτες».

«Η σημαία σε μία τέτοια περιοχή αποτελεί πράξη εξωτερικής πολιτικής. Γι αυτό και με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο, καλό είναι να αποφεύγονται τέτοιου είδους ενέργειες» συμπλήρωσε.

«Η Τουρκία χάνει διαρκώς έδαφος. Πρέπει να καταλάβει ότι η ρητορική της όξυνσης, δεν της έχει πάει καλά και να μην μπλέκει τη σκιά της με το πραγματικό της μπόι», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την ανακοίνωση της ΕΕ για τη στάση της Τουρκίας τόνισε:

«Η ΕΕ πήρε μία σαφή θέση για όσα συμβαίνουν αλλά δεν κάνει τον διαιτητή. Οποιαδήποτε διαφορά με την Τουρκία είναι και θέμα της Ενωσης. Αλλά το γεγονός ότι έχουμε τόσο επιθετική αντίδραση από την πλευρά της Τουρκίας, σημαίνει ότι προφανώς ίδρωσε το αυτί τους».

Σχολιάζοντας το χθεσινό περιστατικό με την επιχείρηση παρενόχλησης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους, είπε ότι ζητήθηκε σχέδιο πτήσης, σηκώθηκαν αμέσως ελληνικά μαχητικά και τα τουρκικά απομακρύνθηκαν ενώ δεν υπήρξε καν παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου.

euro2day.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί