«Πράσινοι καταναλωτές» συντονιστείτε στα Λιοντάρια Ηρακλείου!

Πρόσκληση από τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ.:

«Εάν θέλεις κάτι να λεχθεί, πες το σε άνδρα. Εάν θέλεις κάτι να γίνει, πες το σε γυναίκα». Εξ ου και η καμπάνια  του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. «Γυρίζουμε την πλάτη στην πλαστική σακούλα» επικεντρώνεται στα σουπερμάρκετ, όπου η πλειονότητα των πελατών τους είναι γυναίκες.

Δεν ξέρουμε αν ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης ασπάζεται τις ιδέες της Μάργκαρετ Θάτσερ, στην οποία ανήκει η παραπάνω φράση. Το βέβαιο είναι ότι επενδύει στο γυναικείο κοινό, θεωρώντας  το πλέον κατάλληλο για να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, προκειμένου να μπει τέλος στη συνήθεια της πλαστικής σακούλας.

Σίγουρα η επιλογή του αυτή είναι εύστοχη για να «πιάσει τόπο» η πρωτοβουλία του που συνδέεται με την προστασία του περιβάλλοντος και με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας.

Πάντως, με το μήνυμα «Κάνουμε πράξη τον πολιτισμό του καταναλωτή», ο ΕΣΔΑΚ συνεχίζει τις επιτυχημένες ενημερωτικές εκδηλώσεις του, καλώντας μας να γίνουμε «πράσινοι καταναλωτές».

Ο επόμενος σταθμός είναι το Ηράκλειο. Στην εκδήλωση που θα γίνει στις 25 Απριλίου στις 12:00 το μεσημέρι στην Πλατεία  Καλλεργών (Λιοντάρια) θα μιλήσουν  ο Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης, ο Βασίλης Λαμπρινός, Δήμαρχος Ηρακλείου. Από την πλευρά του ΕΣΔΑΚ ομιλητές θα είναι ο Πρόεδρος Χάρης Μαμουλάκης, η Μηχανολόγος Μηχανικός Ιωάννα Γιακουμάκη, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η Μαρία Γερακιανάκη,  Πολιτικός Επιστήμων.

Φαίνεται ότι ο ΕΣΔΑΚ θέλει να μπολιάσει το περιβαλλοντικό κίνημα με το πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας τις γυναίκες. Όπως χαρακτηριστικά λέγεται, θέλει να δημιουργήσει «γυναικείες ταξιαρχίες για το περιβάλλον».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί