Παπαδημούλης: Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μέχρι να επιστρέψουν τα δύο παιδιά μας (Βίντεο)

«Απαράδεκτη, αδιανόητη και γελοία» χαρακτήρισε την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο κ. Γιούνκερ σύμφωνα με ενημέρωση του αντιπρόεδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη στην ΕΡΤ.

Ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι “είναι ολοφάνερο ότι βρέθηκαν από λάθος στην τουρκική πλευρά για λίγα μέτρα» και ζήτησε την απελευθέρωση τους.

Ο κ. Παπαδημούλης πριν λίγη ώρα, έθεσε το ομόφωνο αίτημα του Ευρωκοινοβουλίου για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ζητώντας και από την ηγεσία της Ε.Ε. όχι απλώς υποστηρικτικές δηλώσεις αλλά πιέσεις προς την τουρκική ηγεσία, στην Oλομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε μια συζήτηση με τη συμμετοχή του κ. Γιούνκερ και Τούσκ.

«Η Τουρκία με τη στάση της ηγεσίας της και αποκλειστική δική της ευθύνη απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από όσα η Ενωμένη Ευρώπη απαιτεί. Ο Ερντογάν δεν είναι τόσο ισχυρός όσο θέλει να εμφανίζεται. Έχει απόλυτη ανάγκη τα ευρωπαϊκά χρήματα και τις επενδύσεις. Έχει ανοίξει πάρα πολλά μέτωπα. Έχει αποτύχει πλήρως στο μέτωπο της Συρίας και η τουρκική λίρα υποτιμάται. Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει με την ίδια γραμμή πλεύσης που έχει χαράξει, «αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και μακριά από τις παγίδες και τις προβοκάτσιες, που θέλει να μας σύρει η τουρκική ηγεσία» υπογράμμισε.

Απαραίτητη η πολιτική συνεννόηση και η εθνική ομοψυχία

Επιπλέον ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου παρέπεμψε στα όσα είπε χθες ο Πρωθυπουργός που είναι ευθυγραμμισμένος με όλη την Ε.Ε. ναι στις σχέσεις καλής γειτονίας αλλά στηριγμένοι στο σεβασμό του κράτους δικαίου. «Καμία διάθεση δεν υπάρχει για ανατολίτικα παζάρια. Ο Ερντογάν έχει την πρακτική να κρατά και να εκβιάζει. Κράτησε έναν γερμανοτούρκο δημοσιογράφο και ένα αμερικανό πάστορα για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα».

Έκρινε τέλος ως απαραίτητη στα εθνικά θέματα την πολιτική συνεννόηση και την απόλυτη εθνική ομοψυχία τονίζοντας ότι «η Ελλάδα απορρίπτει τη θεωρία των γκρίζων ζωνών και υπερασπίζεται και φυλάσσει όχι μόνο τα ελληνικά σύνορα αλλά τα ευρωτουρκικά σύνορα».

Κατ. Μπρέγιαννη

avgi.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί