Μήνυμα Παυλόπουλου προς την Τουρκία: Καμία έκπτωση στα σύνορά μας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με νέα παρέμβασή του διαμηνύει στην Τουρκία πως δεν υπάρχει καμία έκπτωση σε ότι αφορά στα σύνορα της χώρας μας. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ο οποίος κάλεσε τη γείτονα να σεβαστεί τις διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει. Η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

«Ως Ευρωπαίοι είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε αυτά τα σύνορα και δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε καμία έκπτωση» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Για την φίλη και γείτονα Τουρκία, όπως είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος, κατέστησε σαφές ότι αποτελεί, εμπόδιο, κώλυμα, ανυπέρβλητο η πιθανότητα να μην υπάρχει σεβασμός των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς αυτά καθορίζονται από το Διεθνές Δίκαιο και δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για αυτά.

Αναφερόμενος στην ομιλία του Εμμανουέλ Μακρόν χθες στο Ευρωκοινοβούλιο, για να τονίσει ότι είναι χρέος της Ευρώπης υλοποιήσει τον πυλώνα για την κοινή εξωτερική πολιτική άμυνας και ασφάλειας, ούτως ως ώστε να προστατέψει τα κράτη μέλη της, να θωρακίσει τα σύνορά της και να παίξει τον διεθνή της ρόλο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι «Δεν επιβεβαιώνεται η υποστολή σημαίας, δεν υπάρχει γνώση του ΓΕΝ και έχει διαψευστεί το θέμα και από το ΓΕΕΘΑ, το περιστατικό δεν έχει συμβεί».

Υπάρχουν τετελεσμένα στο Αιγαίο και αυτά έχουν διαμορφωθεί μέσα από τις διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει η Τουρκία, τονίζοντας ότι τα σύνορα στο Αιγαίο δεν αμφισβητούνται όσο κι αν η γειτονική χώρα παραλογίζεται.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, κάλεσε την Άγκυρα να σεβαστεί τις συμφωνίες που έχει υπογράψει, επισημαίνοντας ότι η στρατηγική της έντασης που έχει επιλέξει έχει ως αποτέλεσμα σε διεθνές επίπεδο να χάνει έδαφος.

Eμφατική απάντηση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με την οποία καλεί την Τουρκία να σέβεται το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

ΕΡΤ1

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί