Επίσκεψη αντιστράτηγου Π.Υ. Επιχειρησιακός Συντονιστής Γιόβας στην Αποκεντρωμένη Κρήτη

Επίσκεψη του Επιχειρησιακού Συντονιστή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Στερεάς Ελλάδας και Νήσων, Υποστράτηγου Κωνσταντίνου Γιόβα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 18 Απριλίου 2018 στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στο Ηράκλειο. Στη συνάντηση με τη Συντονίστρια Μαρία Κοζυράκη παρευρέθηκαν επίσης ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κρήτης Ιωάννης Μαραγκάκης και ο Διοικητής των Π.Υ. Ηρακλείου, Εμμανουήλ Δαμουλάκης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν κρίσιμα ζητήματα σχετικά με τις απαραίτητες δράσεις και τον σχεδιασμό πολιτικής προστασίας σε επίπεδο πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών, στο πλαίσιο προετοιμασίας της αντιπυρικής περιόδου 2018, η οποία θα ξεκινήσει την 1η Μαϊου.

Ο Υποστράτηγος ενημέρωσε τη Συντονίστρια για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σχετικά με την αντιμετώπιση των υπαίθριων πυρκαγιών και την ετοιμότητα σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό ενώ, από την πλευράς της, η Συντονίστρια ανέλυσε τον προγραμματισμό και το σχέδιο πυροπροστασίας τόσο των Δασικών Υπηρεσιών όσο και της Πολιτικής Προστασίας του φορέα για τους επόμενους κρίσιμους μήνες της θερινής περιόδου. Στη συζήτηση αναδείχθηκαν θέματα όπως της λειψυδρίας και της χαμηλής στάθμης των ταμιευτήρων νερού καθώς και της επικείμενης πρόσληψης εποχικών υπαλλήλων κοινωφελούς εργασίας για την πρόληψη των πυρκαγιών στις Διευθύνσεις Δασών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Η συνάντηση έληξε με την επισφράγιση της σκοπιμότητας και σπουδαιότητας της καλής συνεργασίας μεταξύ των Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, τόσο σε πρώιμο στάδιο αντιμετώπισης όσο και κατά την εξέλιξη συμβάντων κατάσβεσης πυρκαγιών, με κοινό στόχο τη δημόσια ασφάλεια πολιτών και περιουσιών και την προστασία της υπαίθρου και του δασικού περιβάλλοντος.
Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων, Αναστάσιος Ιωάννου και στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί