Βάρδιες στα… δικαστήρια αντί στο νοσοκομείο για τους γιατρούς του Ρεθύμνου!- Το “δικαστικό κυνηγητό” προκαλεί την αντίδραση γιατρών και διοίκησης

«Η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει την καλύτερη δυνατή στελέχωση από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υψηλής κατάρτισης και εμπειρίας, αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση δεκάδες περιστατικά με ευαισθησία, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα».

Αυτό αναφέρει η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνης και τα μέλη του ΔΣ, με αφορμή την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου εις βάρος παιδιάτρου του νοσοκομείου για τον θάνατο 3χρονου αγοριού το 2014.

Ήδη από χθες υπάρχει αναστολή σε κάθε τακτική λειτουργία του νοσοκομείου, με απόφαση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου. Η απόφαση ελήφθη μετά από έκτακτη γενική συνέλευση. Η παιδίατρος καταδικάστηκε την Παρασκευή για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή.

Οι γιατροί αντιδρούν, θεωρώντας ότι δεν μπορούν υπό συνθήκες φόβου, να εκτελούν τα ιατρικά τους καθήκοντα.

“Τον προηγούμενο μήνα είχαμε τρία παράλληλα δικαστήρια! Εάν δεν ξεπερνούσαμε και πάλι τον εαυτό μας θα έπρεπε το νοσοκομείο να κλείσει κι εμείς να μοιραζόμαστε στις δικαστικές αίθουσες σε Ρέθυμνο και Χανιά!”, αναφέρει η Ένωση.

“Μα τι συνέβη ξαφνικά;

Οι γιατροί του μοναδικού νοσηλευτικού ιδρύματος του νομού που αγκάλιασαν οι Ρεθυμνιώτες, άρχισαν να εγκληματούν κατα συρροή;

Είναι προφανές ακόμη και στον πιο αδαή ότι μεγάλα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα βρίσκονται πίσω απο αυτή τη βιομηχανία διώξεων..

Εάν ο νοσοκομειακός γιατρός δεν θωρακιστεί θεσμικά απέναντι στίς ασφαλιστικές εταιρείες που επελαύνουν τότε αυτό θα σημάνει και το τέλος της δημόσιας υγείας.

Και τελικά ο μόνος κερδισμένος θα είναι τα ιδιωτικά κεφάλαια που επιβουλεύονται τη δημόσια υγεία! Και ο μεγάλος χαμένος η ίδια η κοινωνία!”

Σήμερα οι γιατροί του ΕΣΥ θα προχωρήσουν σε ενημέρωση μέσω συνέντευξης τύπου.

Το ΔΣ του νοσοκομείου Ρεθύμνου

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου: «θεωρούμε υποχρέωσή μας να προασπίσουμε το έργο του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού του νοσοκομείου, στον βαθμό πάντα που τηρούνται οι προβλεπόμενες διαγνωστικές και θεραπευτικές διαδικασίες και εφαρμόζονται τα αντίστοιχα ιατρικά πρωτόκολλα. Το ΔΣ συνεχίζει να στηρίζει με κάθε τρόπο την εξαιρετική δουλειά του ανθρώπινου δυναμικού του, το οποίο είμαστε σίγουροι ότι θα εξακολουθήσει να προσφέρει με την ίδια υπευθυνότητα και επιστημονική αρτιότητα τις πολύτιμες υπηρεσίες του στους πολίτες και τους επισκέπτες του νομού. Η τοπική κοινωνία μπορεί να είναι απολύτως βέβαιη ότι στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου παρέχεται ποιοτική και διαρκώς αναβαθμιζόμενη δημόσια περίθαλψη» .

Παράλληλα το ΔΣ αποφάσισε οικονομική στήριξη της νομικής κάλυψης της παιδιάτρου, στα επόμενα στάδια της δικαστικής διαδικασίας, όπως είχε πράξει και πρωτόδικα και για το σύνολο των κατηγορούμενων παιδιάτρων του νοσοκομείου.

Δείτε επίσης

Αναστέλλεται κάθε τακτική λειτουργία από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

 

Καταδίκες γιατρών, «διότι το ζητάει η Τατιάνα…»- Έντονη αντίδραση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου για την καταδίκη της παιδιάτρου

 

Κρήτη: Ένοχη μία παιδίατρος για το θάνατο του μικρού Διονύση

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί