Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου καταδικάζει την εγκληματική επίθεση των ΜΑΤ στο χθεσινό συλλαλητήριο

Η ανακοίνωση από το συνδικάτο οικοδόμων Ν.Ηρακλείου:

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου καταδικάζει την εγκληματική επίθεση των ΜΑΤ στο χθεσινό συλλαλητήριο στην Αθήνα των μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία.

Ένας τραυματίας στα επεισόδια στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο – Δύο προσαγωγές

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες που έχει  δίνοντας «γη και ύδωρ», βάσεις και διευκολύνσεις στους ιμπεριαλιστές – δολοφόνους για να ματώσουν το λαό της Συρίας.

Οι μάσκες πέφτουν!  Η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι είναι χρήσιμη δύναμη στην υλοποίηση των πολεμικών σχεδιασμών. Γι΄αυτό το λόγο έδωσε εντολή να χτυπηθούν με αγριότητα όσοι διαδηλώνουν ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των  ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Θέλει «σιγή νεκροταφείου» για να μη θιγούν οι νατοϊκοί της σύμμαχοι.

Η πραγματική κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση είναι να μην υπάρξει καμία αντίδραση από το εργατικό, λαϊκό κίνημα, που να τσαλακώνει την εικόνα των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ, των δυνάμεων που διαχρονικά έχουν ματοκυλίσει λαούς, που έχουν φτάσει να ρίξουν και ατομικές βόμβες για να προωθήσουν τα σχέδια των μονοπωλίων.

ΝΑΤΟ και ΕΕ δε νοιάζονται για τους λαούς, αλλά σαν αρπαχτικά νοιάζονται για τη λεία, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, την ενέργεια, τους δρόμους μεταφοράς τους.

Το ταξικό εργατικό κίνημα, η νεολαία έχουν αποδείξει με την ιστορική τους παρακαταθήκη ότι πάντα βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα με επίκεντρο τα συμφέροντα του λαού. Τα λαϊκά συμφέροντα πάντα τα υπερασπίστηκαν εργάτες και νεολαία. Κυβερνήσεις και οι δυνάμεις του κεφαλαίου ήταν έξω από αυτόν τον αγώνα, γιατί «δεν προλάβαιναν» αφού είχαν να ασχοληθούν με το πώς θα αυγατίσουν τα κέρδη τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους, με μεγαλύτερο πείσμα, με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, να βρεθούν στους δρόμους του αγώνα, δίπλα στα ταξικά συνδικάτα, δίπλα στη νεολαία, να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο Πέμπτη 19 Απριλίου στις 7μμ στην Πλατεία Ελευθερίας.

Να αποδείξουν ότι ανάμεσα στα καλέσματα κυβερνώντων και λοιπών δυνάμεων του κεφαλαίου, που μας λένε να κάνουμε τους  «κοιμισμένους» όταν στο ίδιο μας το σπίτι συντελείτε έγκλημα εις βάρος της δικής μας ζωής και της ζωής άλλων λαών, ότι εμείς είμαστε ζωντανοί και αποφασισμένοι να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις για το μέλλον των οικογενειών μας.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί