Συνελήφθησαν με την κατηγορία της τρομοκρατίας μέλη ελληνικού συγκροτήματος

Δύο από τα μέλη του ελληνικού συγκροτήματος Rotting Christ συνελήφθησαν με την κατηγορία της τρομοκρατίας, στη Γεωργία, όπου βρίσκονταν για προγραμματισμένη συναυλία τους στις 12 Απριλίου.

Σε δήλωσή του, ο frontman του συγκροτήματος, Σάκης Τόλης, εξήγησε ότι ο ίδιος και ο αδερφός του και ντράμερ, Θέμης Τόλης, εμποδίστηκαν από την αστυνομία την ώρα που έβγαιναν από το αεροδρόμιο, κατά την άφιξή τους στη χώρα.

«Φτάσαμε στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, την Τιφλίδα, πολύ νωρίς, το πρωί της Πέμπτης 12 Απριλίου. Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων στα σύνορα, η αστυνομία σταμάτησε εμένα και τον αδερφό μου, ενώ βγαίναμε από το αεροδρόμιο.

Μας διέταξαν να τους ακολουθήσουμε σε άλλη περιοχή του αεροδρομίου, με το πρόσχημα περαιτέρω ερωτήσεων, πριν μπούμε στη χώρα. Παρόλα αυτά, μας πήραν τα διαβατήρια και τα κινητά μας και μας οδήγησαν σε ένα κελί φυλακής.  Όταν τους ρωτήσαμε τον λόγο της σύλληψής μας, απλά μας είπαν ότι αυτή η πληροφορία ήταν ‘’εμπιστευτική’’. Οι δικηγόροι μας μάς ενημέρωσαν αργότερα ότι είμαστε σε λίστα ανεπιθύμητων ατόμων για την εθνική ασφάλεια, φερόμενοι ως σατανιστές, κι επομένως, ήμασταν ύποπτοι για τρομοκρατία».

Στη συνέχεια, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος περιέγραψε ότι μεταφέρθηκαν σε ένα μικρό και βρώμικο κελί, χωρίς τη δυνατότητα επικοινωνίας είτε με τους δικηγόρους τους, είτε με την ελληνική πρεσβεία, για 12 ώρες.

«Χρειάστηκε πολύ μεγάλη προσπάθεια και μία πολύ περίπλοκη διαδικασία, για να βρεθεί λύση» δήλωσε ο Σάκης Τόλης.

Τελικά, το θέμα λύθηκε λίγες ώρες αργότερα και το συγκρότημα πραγματοποίησε την προγραμματισμένη συναυλία.

Rotting Christ

Οι Rotting Christ ιδρύθηκαν το 1988, από τους αδελφούς Σάκη και Θέμη Τόλη, οι οποίοι ζούσαν στη Νέα Ιωνία, ενώ διένυαν ακόμη την εφηβική ηλικία (16 και 14 ετών αντίστοιχα).

Μέχρι και τρία χρόνια μετά την ίδρυσή τους, έπαιζαν σε μικρά κλαμπ και σε καταλήψεις σχολείων. Το 1992, υπέγραψαν συμβόλαιο με μια γαλλική δισκογραφική εταιρεία, η οποία τούς έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους ευρωπαϊκή περιοδεία, μαζί με τους Immortal και τους Blasphemy, σε Γαλλία, Γερμανία και Δανία. Έπειτα, υπήρξε μια σύντομη συνεργασία με μια ελληνική δισκογραφική εταιρεία.

Ωστόσο, τα μέλη του συγκροτήματος ήταν δυσαρεστημένα με τη διανομή των δίσκων τους και αποφάσισαν να την αναλάβουν οι ίδιοι, γυρνώντας οδοιπορικώς την Ευρώπη και παραδίδοντας στις γνωστότερες δισκογραφικές εταιρείες του εξωτερικού τους δίσκους τους. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η δεκαετής συνεργασία με τη μεγάλη γερμανική δισκογραφική εταιρεία Century Media.

KARO SAHAKYAN

Το όνομα της μπάντας έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στη δημοφιλία της. Τον Νοέμβριο του 1999, ο ρεπουμπλικανός πολιτικός Γκάρι Μπάουερ χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, τα μέλη του συγκροτήματος, ως αντικαθολικούς. Ο Σάκης Τόλης, απαντώντας, δήλωσε: «Ζώντας σε (υποτιθέμενη) δημοκρατία, έχω την εντύπωση ότι όλοι έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε κριτική στις θρησκείες, εάν το θέλουμε.

Εμείς απλά πιστεύουμε ότι είναι σάπιες (rotting). Αυτό δεν σημαίνει ότι κάνουμε σταυροφορία υπέρ του Σατανά». Σε ένα Φεστιβάλ, στο οποίο θα συμμετείχαν οι Megadeth και οι Rotting Christ, η συμμετοχή των δεύτερων ακυρώθηκε, καθώς ο τραγουδιστής των Megadeth αρνήθηκε πεισματικά να παίξει μαζί τους, λόγω του ονόματός τους. Τα μέλη των Rotting Christ αντιτίθενται στις θρησκείες και πιστεύουν πως αποτελούν «ένα από τα χειρότερα ανθρώπινα δημιουργήματα».

naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί