Ιαπωνία-Κίνα: Ένας εμπορικός πόλεμος θα βλάψει την παγκόσμια οικονομία

Ιαπωνία και Κίνα συμφωνούν πως ένας εμπορικός πόλεμος θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία, δήλωσε ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Τάρο Κόνο.

«Έχουμε μια αμοιβαία κατανόηση πως ένας εμπορικός πόλεμος, ασχέτως του ποια χώρα θα τον προκαλέσει, θα έχει πολύ μεγάλη επίπτωση στην ευημερία της διεθνούς οικονομίας», δήλωσε ο κ. Κόνο σε δημοσιογράφους, μετά τον πρώτο γύρο του οικονομικού διαλόγου υψηλού επιπέδου μεταξύ της Κίνας και της Ιαπωνίας, όπως μεταδίδει το Reuters.

Τα εμπορικά ζητήματα πιθανότατα θα βρίσκονται στο επίκεντρο της συνόδου που θα πραγματοποιήσουν αργότερα αυτήν την εβδομάδα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε με τον Αμερικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Το Τόκιο θέλει να αποφύγει να πιεστεί ώστε να εισέλθει σε διαπραγματεύσεις για μια διμερή συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, που στόχο δεν θα έχει μόνο την πρόσβαση στην αγορά αλλά και τις νομισματικές και συναλλαγματικές πολιτικές.

Ο κ. Κόνο δήλωσε πως είναι πιθανό η Ιαπωνία να συνεργαστεί με την Κίνα στα έργα του Πεκίνου που εντάσσονται στο σχέδιο της Μίας Ζώνης, Ενός Δρόμου.

Σημειώνεται πως ο Ιάπωνας πρωθυπουργός και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Ζινπίνγκ είχαν δεσμευτεί πέρυσι να επαναρυθμίσουν τις ευαίσθητες κάποιες φορές σχέσεις μεταξύ των δυο μεγαλύτερων οικονομικών δυνάμεων της Ασίας.

euro2day.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί