Δραματική η κατάσταση με την ανομβρία στην Κρήτη…- Στέρεψε το φράγμα Μπραμιανών (φωτογραφίες)

Δραματική είναι η κατάσταση από την ανομβρία σε όλη την Κρήτη, ενώ στερεύουν τα φράγματα και φαίνεται ότι το επόμενο διάστημα θα είναι εξαιρετικά δύσκολο…

Το φράγμα Μπραμιανών στην Ιεράπετρα δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την κατάσταση, καθώς σε πολλά σημεία του έχει αποκαλυφθεί ο βυθός…

Η τεχνητή λίμνη Μπραμιανών κατασκευάστηκε το 1986 για να καλύψει τις ανάγκες καλλιέργειας 30.000 στρεμμάτων της Ιεράπετρας. Βρίσκεται 5 χλμ βορειοδυτικά από την πόλη, στο δρόμο που ενώνει την Ιεράπετρα με την Καλαμαύκα., κοντά στα Μπραμιανά. Η λίμνη έχει έκταση 1050 στρέμματα και χωρητικότητα 15 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων, κάνοντας την το δεύτερο μεγαλύτερο υγρότοπο της Νότιας Ελλάδας, μετά το φράγμα Ποταμών Αμαρίου.

Το νερό της το προμηθεύεται κυρίως από τις πήγες στο Κεφαλοβρύσι Καλαμαύκας, από τον ποταμό Κρυγιό που έρχεται από το Σελάκανο και τις Μάλλες, από τις πήγες της Μαλάβρας αλλά και από τις πηγές στο φαράγγι του Κόρακα Μεσελέρων.

Δείτε φωτογραφίες του Δημήτρη Λεοντόκαρδου από τη σελίδα των Μετεωκρητών, που δείχνουν το πρόβλημα, και στη συνέχεια κάντε τις συγκρίσεις με εικόνες από το φράγμα, προ της ανομβρίας… Οι εικόνες καταγράφηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

 

Δείτε τις φωτο πώς ήταν κάποτε το φράγμα

 

Δείτε επίσης

SOS για τη λειψυδρία- Δείτε την δραματική κατάσταση στον Αλμυρό (φωτο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί