Συναυλία για το πάρκο Γεωργιάδη: Όχι στην “ανάπλαση” με αλυσιπρίονα και συναγερμούς!

Συναυλία υπεράσπισης του πάρκου Γεωργιάδη, οργανώνεται σήμερα στις 6 το απόγευμα στο χώρο του πάρκου.

Σε σχετικό κάλεσμα αναφέρονται:

Το πάρκο Γεωργιάδη, η μόνη κεντρική “ανάσα πρασίνου” της πόλης του Ηρακλείου βρίσκεται στο στόχαστρο “ανάπλασης” από τον Δήμο Ηρακλείου, απειλώντας τα λιγοστά δένδρα και τις σκιές που προσφέρουν στους κατοίκους της πόλης. Η ανάπλαση θέλει να φέρει, μαζί με αλυσοπρίονα, την αλλαγή του χαρακτήρα του πάρκου, από ελεύθερο ανοιχτό τόπο συνάντησης αλληλεπίδρασης μεταξύ των ανθρώπων και με τη φύση, σε “κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας” με μπάρες και συστήματα ασφαλείας. Ο χαρακτήρας αυτός του πάρκου έχει χτιστεί και εξελίσσεται όλα αυτά τα χρόνια από τους ίδιους του πολυάριθμους και ποικίλους χρήστες του και οποιαδήποτε “ανάπλαση” θα πρέπει να πηγάζει ως σχεδιασμός από τους ίδιους τους χρήστες του.
Κομμάτια αυτού του χαρακτήρα, έχουν υπάρξει οι πολιτιστικές και πολιτισμικές εκδηλώσεις που βρίσκουν χώρο ανάσας στο πάρκο, ελεύθερα και αδιαμεσολάβητα, συμβάλλοντας σημαντικά στην πολιτιστική ζωή της πόλης.

Τον χαρακτήρα αυτόν και τη συνέχεια του αγώνα για ελεύθερο ανοιχτό πάρκο ως σημείο συνάντησης και αλληλεπίδρασης των κατοίκων, γιορτάζουμε την Κυριακή 15 Απριλίου με μία συναυλία στο αγαπημένο μας πάρκο!

Συμμετέχουν:
– Μανωλάκης – Couleur Locale
– Βαγγελιώ Φασουλάκη (μαζί με τους Γιάννη Σταυρακακη και Νίκο Βογιατζάκη)
– Δημήτρης Παγωμένος
– Γιάννης Παξιμαδάκης και Σωτήρης Αλεξάκης
– Pulse

Ώρα έναρξης: 6μμ

Είσοδος Ελεύθερη… όπως πάντα!

Σας περιμένουμε να βρεθούμε, να συζητήσουμε, να γιορτάσουμε!

Φιλικά,
οι Φυλές του Πάρκου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί