Ν. Τόσκας: Απο τον κυβερνητικό χώρο οι περισσότερες αποδεσμεύσεις αστυνομικών για περιπολίες

Από πρόσωπα του κυβερνητικού χώρου απομακρύνθηκαν οι περισσότεροι αστυνομικοί φύλαξης, σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, σε συνέντευξη που έδωσε χτες στο κανάλι epsilontv.

Ο κ. Τόσκας μίλησε μέχρι και για το θέμα του υποτιθέμενου βιασμού στο Πεδίου του Άρεως, που κατήγγειλε 25χρονη και το οποίο προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν διάφοροι πολιτικά, ενώ διευκρίνισε ότι οι μετακινήσεις των αστυνομικών γίνονται κατόπιν μελέτης, και όχι από άτομα που έχουν πράγματι σοβαρή ανάγκη φύλαξης, όπως για παράδειγμα ο κ. Φλαμπουράρης, κάποιοι δικαστικοί, ηγεσίες κομμάτων και άλλα πρόσωπα.

Απαντώντας σε συγκεκριμένες ερωτήσεις ο κ. Τόσκας τόνισε ότι η ΝΔ προσπάθησε να βγει μπροστά όταν έμαθε ότι το υπουργείο προετοίμαζε την αποδέσμευση εκατοντάδων αστυνομικών από τις ασφάλειες προσώπων και χώρων, γι΄ αυτό ο κ. Μητσοτάκης προσφέρθηκε να αποδεσμευτούν το 20% των αστυνομικών από τη φύλαξη κτιρίων της ΝΔ.

«Εμείς κόβουμε πολύ περισσότερα άτομα από διάφορους πολιτικούς χώρους, αν θέλετε τα περισσότερα άτομα που κόβουμε είναι από το χώρο τον κυβερνητικό που έχει και τα λιγότερα άτομα για την προστασία του. Παρόλα αυτά, για να μην υπάρξουν διάφορες αιτιάσεις, εμείς κάναμε τις περισσότερες περικοπές από εκεί και προχωρήσαμε και σε άλλους χώρους», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Συμπλήρωσε ακόμα ότι επί χρόνια συσσωρεύονταν αστυνομικοί στις ασφάλειες προσώπων και χώρων, κάτι που η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει από πέρσι, που αποδεσμεύτηκαν οι πρώτοι 450 και τώρα άλλοι 800 συνολικά.

«Η αρμόδια επιτροπή, πήρε αυτές τις αποφάσεις γιατί οι ανάγκες του κοινωνικού συνόλου και οι ανάγκες οι συλλογικές, προέχουν των υπολοίπων αναγκών, και ειδικά υπήρχαν κάποιες περιπτώσεις που είχαν ξεπεραστεί από τα ίδια τα πράγματα. Κάποιοι δικαστικοί που είχαν δικάσει υποθέσεις πριν πάρα πολλά χρόνια, κάποιοι που δεν είχαν σοβαρό λόγο ατομικής φύλαξης, και είναι και οι ανάγκες οι γενικότερες, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί με το μεταναστευτικό, με διάφορα άλλα προβλήματα σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο», ανέφερε ο κ. Τόσκας.

Για την υπόθεση του δήθεν βιασμού ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» και ότι «κάνουν κακό στη χώρα αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να αποκομίσουν πρόσκαιρο κομματικό ή δημοσιογραφικό όφελος και δεν υπολογίζουν τις συνέπειες στην πράξη… Πρέπει να υπάρχει προσοχή και να ρωτάνε».

Για την εγκληματικότητα ο κ. Τόσκας είπε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως δεν έχει αυξηθεί, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλές προβληματικές περιοχές, στην αποτελεσματικότερη αστυνόμευση των οποίων στοχεύει και η αποδέσμευση των 800 αστυνομικών, που θα διατεθούν σε περιπολίες.

Ο αναπληρωτής υπουργός, τέλος, εξέφρασε για μία ακόμα φορά τα συλλυπητήρια του στις Ένοπλες Δυνάμεις και την οικογένεια του ήρωα σμηναγού που έχασε την ζωή του στο Αιγαίο και τόνισε: «Σας διαβεβαιώνω, γιατί τον ξέρω αυτό τον χώρο, από εκεί προέρχομαι, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε τέτοια θέση που να διασφαλίζουν χωρίς κανένα πρόβλημα την ακεραιότητα και την κυριαρχία της χώρας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί