Ελλάδα: Η απάτη 38χρονης με ψευδείς αγγελίες για να αποσπά χρήματα

Εξιχνιάσθηκαν μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, περιπτώσεις απάτης μέσω διαδικτύου που έγιναν σε βάρος πολιτών σε διάφορες περιοχές της χώρας, με την ταυτοποίηση των στοιχείων 38χρονης ημεδαπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, η 38χρονη αναρτούσε ψευδείς αγγελίες σε ιστοσελίδες του διαδικτύου, στις οποίες εμφανιζόταν με διάφορες ιδιότητες (διαμεσολαβητής δανείων, εκπρόσωπος εταιρείας ενεχειροδανεισμού, ιδιώτης επιχειρηματίας) και έπειθε πολίτες για τη δυνατότητα χορήγησης δανείων, αποσπώντας τους διάφορα χρηματικά ποσά ως έξοδα για την έκδοση του δανείου.

Η αποστολή των χρημάτων γινόταν μέσω ταχυδρομικής αλληλογραφίας είτε σε τραπεζικούς λογαριασμούς άλλων παθόντων με διάφορα προσχήματα που χρησιμοποιούσε, ενώ είχε δημιουργήσει πλήθος λογαριασμών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, για να επικοινωνεί προσποιούμενη διαφορετικά πρόσωπα.

Όπως διαπιστώθηκε, το χρονικό διάστημα από το Μάιο του 2017 έως και το Φεβρουάριο του 2018, ενέχεται σε 17 περιπτώσεις απάτης σε βάρος πολιτών, αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.290 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή της 38χρονης και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί