Οι Ρώσοι σκέφτονται να στείλουν επιπλέον S-300 στη Συρία

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός των Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ δήλωσε ότι η χώρα του βρίσκεται σε επικοινωνία με τις ΗΠΑ, αλλά και τις άλλες χώρες που έλαβαν μέρος στις σημερινές αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις κατά στόχων στην Συρία, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο ίδιος, δήλωσε στην εφημερίδα “Kommersant daily” πως η Μόσχα ενδιαφέρονταν για συνεργασία με την Ουάσινγκτον.

Την ίδια ώρα η Ρωσία φέρεται να είναι έτοιμη να εξετάσει το ενδεχόμενο αποστολής πυραυλικών συστημάτων S-300 στη Συρία μετά τις πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο Sergey Rudskoy, εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Επιτελείου.

«Θα ήθελα να σημειώσω ότι πριν από μερικά χρόνια, λαμβάνοντας υπόψη ένα πιεστικό αίτημα ορισμένων από τους δυτικούς εταίρους μας, σταματήσαμε να προμηθεύουμε συστήματα S-300 στη Συρία» είπε ο Rudskoy και πρόσθεσε πως είναι «δυνατό να επιστρέψουμε στο ζήτημα, όχι μόνο όσον αφορά τη Συρία αλλά και σε άλλα κράτη».

Να σημειώσουμε πως η Ρωσία ισχυρίζεται πως από τους συνολικά 103 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν εναντίον της Συρίας αναχαιτίστηκαν οι 71!

Να σημειωθεί πως τα συστήματα αεροπορικής άμυνας της Συρίας S-125, S-200, Buk και Kvadrat χρονολογούνται από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

*Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ και RT.COM

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί