Ryanair: Δεν είμαστε φιλανθρωπική οργάνωση (Βίντεο)

«Ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης απόφασης, η βάση της Ryanair στα Χανιά θα κλείσει, με συνέπεια την ακύρωση τεσσάρων πτήσεων χαμηλής συχνότητας από τα Χανιά προς το Κατόβιτσε, το Μέμινγκεν, τη Βενετία Τρεβίσο και το Βίλνιους» αναφέρει η ανακοίνωση της Ryanair.

O Εμπορικός Διευθυντής της Ryanair, Ντέιβιντ Ο’ Μπράιν, είχε προϊδεάσει για τις ανακοινώσεις αυτές, όταν πριν από έξι μήνες, εξηγούσε την απόφαση για προσωρινό «μαχαίρι» στα εσωτερικά δρομολόγια από το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων:

«Δεν είμαστε φιλανθρωπική οργάνωση. Όταν τα τέλη αεροδρομίου έχουν αυξηθεί τόσο, πρέπει να το αφήσουμε. Απευθυνθήκαμε σε αρκετούς υπουργούς και ζητήσαμε να μειώσουν τα τέλη και εμείς θα μεταφέρουμε τον κόσμο. Δεν το έκαναν.»

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ryanair

«Δυστυχώς, οι χρεώσεις των ελληνικών αεροδρομίων, στην πλειοψηφία τους, ενθαρρύνουν τα δρομολόγια μόνο το καλοκαίρι και μόνο σε διεθνείς προορισμούς, δρομολόγια τα οποία απαιτούν λιγότερα αεροσκάφη στην Ελλάδα.

Συνεπώς, δύο αεροσκάφη θα μεταφερθούν από την Ελλάδα στη Γερμανία, όπου μπορούν να επιτύχουν υψηλότερη απόδοση σε ετήσια βάση.

Η Ryanair παραμένει ανοικτή σε συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς εκμετάλλευσης των αεροδρομίων για τη δημιουργία σχεδίου ανάπτυξης, το οποίο θα αφορά όλες τις αεροπορικές εταιρείες, θα υποστηρίζει πτήσεις καθ’ όλο το έτος και θα δικαιολογεί επιπλέον αεροσκάφη με μόνιμη βάση στα ελληνικά αεροδρόμια» δήλωσε ο διευθυντής Πωλήσεων & Μάρκετινγκ της Ryanair για την ανατολική Μεσόγειο, Νικόλαος Λάρδης.

Η απάντηση της Fraport

«Η απόφαση της Ryanair να περιορίσει το πτητικό της έργο στην αγορά του εσωτερικού οφείλεται σε επιχειρησιακούς λόγους της εταιρείας» σχολίασε ο γενικός διευθυντής της Fraport Greece, Γιώργος Βήλος και προσέθεσε:

«H Fraport Greece σέβεται τις επιχειρησιακές ανάγκες και επιλογές της Ryanair, η οποία σε κάθε περίπτωση εξακολουθεί να αποτελεί έναν στρατηγικό συνεργάτη που επιχειρεί στα 9 από τα 14 αεροδρόμια, κατέχοντας σημαντικό μερίδιο αγοράς και καταγράφοντας μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια στους διεθνείς προορισμούς. Από την πλευρά μας, προτεραιότητα αποτελεί η εξυπηρέτηση της αυξημένης επιβατικής κίνησης που αναμένουμε φέτος στα αεροδρόμιά μας και οι ενέργειές μας στοχεύουν προς αυτήν την κατεύθυνση.»

gr.euronews.com

Δείτε επίσης:

Επίσημο: Κλείνει την βάση στην Κρήτη η Ryanair – Η ανακοίνωση της εταιρίας

Ανοίγει προορισμούς από το αεροδρόμιο Ηρακλείου η RyanAir

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί