Η παράταξη ‘Ηράκλειο Ανοιχτοί Ορίζοντες’ για τον απολογισμό της δημοτικής αρχής

Τις θέσεις της δημοτικής παράταξης ‘Ηράκλειο – Ανοιχτοί Ορίζοντες’ παρουσίασε η δημοτική σύμβουλος- εκπρόσωπος της παράταξης Κουράκη, Μαρία Ξυλούρη.

Αναλυτικά η κ. Ξυλούρη ανέφερε:

Έχουν ήδη συμπληρωθεί από τον Αύγουστο του 2014 , τριάμισυ -και πλέον- χρόνια Δημοτικής Αρχής, όσο δηλαδή ήταν και το διάστημα της δικής μας προηγούμενης Δημoτικής Περιόδου. Υπάρχει όμως  ουσιώδης διαφορά ανάμεσα στις δύο περιόδους γιατί η δική μας (1/1 /2011-31/8/2014 )ήταν κάθε άλλο παρά μια συνηθισμένη Δημοτική Περίοδος, καθώς – εκτός από  τη μειωμένη της διάρκεια 3,5 χρόνια- είχε και άλλα , Ιδιαίτερα Χαρακτηριστικά .

 

    Όφειλε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις όχι μόνο    του                                                           νόμου ”Καλλικράτη” που επέβαλε τη συνένωση του τότε Δήμου με τέσσερεις δήμους διαφορετικών ταχυτήτων (Ν. Αλικαρνασσός, Παλιανή, Τέμενος, Γοργολαίνη), αλλά και να αντιμετωπίσει τις δεσμεύσεις  του μνημονίου που σήμαιναν  μείωση των πόρων του Δήμου κατά 60%, πάγωμα των προσλήψεων , κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας κ.λ.π.

 

Θα θέλαμε να επισημάνουμε για άλλη μια φορά ότι οι τεράστιες μειώσεις των πόρων λόγω των μνημονίων, έγιναν επί των ημερών μας, εσείς δεν είχατε καμία μείωση, αντιθέτως στους Κ.Α.Π  είχατε και αυξήσεις. Παρ’ όλα αυτά είχαμε καταφέρει να μην αυξηθούν ούτε ένα σεντς τα δημοτικά τέλη. Τα κρατήσαμε σταθερά στο χαμηλότερο επίπεδο πανελληνίως.
Εσείς αφού τα αυξήσατε τα προηγούμενα χρόνια κατά 10% περίπου στα νοικοκυριά και κατά 200% στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανική περιοχή έρχεστε τώρα και αντί να αναγνωρίσετε το λάθος σας και να ζητήσετε συγνώμη από τους πολίτες, μας παρουσιάσετε ως επιτυχία την εν μέρη επαναφορά τους στα επίπεδα που σας τα είχαμε παραδώσει.      

Έχετε κορωνίδα της οικονομικής σας πολιτικής   την αύξηση των εσόδων και των ταμειακών διαθέσιμων χρησιμοποιώντας κάθε μέσο και κάθε τρόπο λες και ο Δήμος λειτουργεί ως τράπεζα και πρέπει να αυξάνει συνεχώς τις καταθέσεις του.

Θεωρείτε ως επιτυχία ότι ανεβάσατε τα ταμειακά διαθέσιμα από τα 25.500.000 που σας παραδώσαμε το 2014 στα 44.500.000. Μην έχετε τέτοιες ψευδαισθήσεις. Αυτό θα έπρεπε να σας ανησυχεί και να σας προβληματίζει γιατί αποδεικνύει την πολυεπίπεδη ανεπάρκεια και αναποτελεσματικότητα που παρουσιάζετε  στην υλοποίηση του δημοτικού έργου.

Εύκολα μπορεί κάποιος να αντιληφθεί ότι όταν ο ρυθμός υλοποίησης μελετών, έργων, προμηθειών κ.λ.π, είναι στάσιμος ή πολύ αργός είναι λογικό να αυξάνονται τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου αφού γίνονται πολύ αργά οι εκροές χρημάτων από το ταμείο σε σχέση με τις εισροές από τα έσοδα (μηνιαίες ΚΑΠ κ.λ.π ).

Δεν έχετε καταφέρει να ανταποδώσετε στους δημότες τους πόρους των εσόδων,  αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής τους κάνοντας σχολεία, δρόμους, πλατείες, χώρους πρασίνου κ.λ.π. Δεν το έχετε καταφέρει γιατί στερείστε ενός ρεαλιστικού σχεδίου, στερείστε προγραμματισμού και αποτελεσματικότητας.   Αποκαλύπτεται έτσι καθαρά η ατελέσφορη πολιτική που εφαρμόζετε. Μια πολιτική που διαπνέεται από μία στενή εισπρακτική αντίληψη για την οικονομική λειτουργία του δήμου.

 

    Εμείς παρ όλη την σημαντική περικοπή των πόρων λόγω μνημονίου και την τεράστια διοικηκητική επιβάρυνση που επέφερε στο Δήμο το νέο Καλλικρατικό πλαίσιο λειτουργίας  ανταποκριθήκαμε  με απόλυτη επάρκεια στις δημοτικές ανάγκες των πολιτών χάρη στο Λεπτομερή Σχεδιασμό που είχαμε εκπονήσει και στην αποτελεσματικότητα  που επέδειξε, τόσο το πολιτικό δυναμικό, όσο και ο υπηρεσιακός μηχανισμός του Δήμου , που όντως κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες.

 

    Έτσι οι νέες περιοχές  εντάχθηκαν ομαλά στον νέο πλέον Δήμο Ηρακλείου και η αναπτυξιακή πορεία του συνεχίστηκε απρόσκοπτα.

 

    Δεν θεωρούμε  σκόπιμο να αναφερθούμε ονομαστικά στα έργα και τις υποδομές που ολοκληρώσαμε την περίοδο αυτή. Είναι  γνωστά άλλωστε και στον τελευταίο κάτοικο αυτής της πόλης και έχουν αναγνωριστεί κατά καιρούς , και από εσάς τους ίδιους.

 

         Εντελώς ενδεικτικά θα αναφέρουμε μερικά.

 

 ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011 ΕΩΣ 31/08/2014

 

  • ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΠΥΛΗΣ ΙΗΣΟΥ

 

  • ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΥΛΗΣ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ – ΣΑΜΠΙΟΝΑΡΑ

 

  • ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΛΕΩΦ. ΠΛΑΣΤΗΡΑ – ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ – ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ – ΟΥΛΑΦ ΠΑΛΜΕ

 

  • ΑΝΑΠΛΑΣΗ  ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΟΡΝΑΡΟΥ – ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ – ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΥ –  ΔΥΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

 

  • ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΡΓΥΡΑΚΗ ΚΑΤΕΧΑΚΗ – INFO POINT – ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΜΠΑΝΤΟΥΒΑ ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗ –  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ

 

  • ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΙΔΟΥΣ ΑΡΤΕΜΗΣΙΑΣ

 

  • ΑΝΑΠΛΑΣΗ Λ. ΙΚΑΡΟΥ ΑΠΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΩΣ ΚΑΡΤΕΡΟΥ

 

  • ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΚΑΛΑΝΙΟΥ – ΒΟΥΤΕΣ

 

  • ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΕΡΑΣΙΑ

 

  • ΚΤΙΡΙΟ ΒΙΚΕΛΑΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-
  • ΚΤΙΡΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ –––
  • ΚΤΙΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΜΟΣ
  • ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΓ. ΣΥΛΛΑΣ
  • ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΣΙΤΕΣ
  • ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΟΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΠΑΛΙΑΝΝΗΣ

 

  • ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΣΕΦΕΡΗ
  • ΓΗΠΕΔΟ ΗΡΟΔΟΤΟΥ

 

  • ΔΑΦΝΕΣ ΒΡΕΦ/ΚΟΣ  
  • ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ ΠΑΣΤΕΡ ΒΡΕΦ/ΚΟΣ  
  • ΙΒ ΒΡΕΦ/ΚΟΣ  
  • ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΒΡΕΦ/ΚΟΣ  
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΒΡΕΦ/ΚΟΣ  
  • Κ΄ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΚΛΑΒΟΚΑΜΠΟΥ ΑΤΣΑΛΕΝΙΟ
  • ΟΔΟΣ ΑΛΑΜΑΝΑΣ ΣΙΝΑΝΗ ΣΤΑΘΜΟΣ   
  • ΜΗΤΕΡΑ ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ…….
  • 10ο  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
  • 23ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΥΛΩΝΟΣ
  • 6ο ΚΑΙ 44ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 

  • ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΥΜΑΘΙΟΥ ΚΑΙ ΙΛΙΟΥ ΜΕΣΑΜΠΕΛΙΕΣ

 

  • ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ –  ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ – ΚΔΑΠ –

 

Δεν μπορούμε όμως να μην σταθούμε σε μια φράση του Δημάρχου για το Πολιτιστικό Κέντρο (ΠΣΚΗ) που  ακούστηκε μέσα σε αυτήν εδώ την αίθουσα, που χρησιμοποιείται πλέον σε ποικίλες εκδηλώσεις από διαφόρους φορείς. ”Να μου λείπει το βύσσινο” είχε πει, αποποιούμενος – προφανώς –  την όποια σχέση του με το έργο.

 

      Να είναι άραγε αυτή του η αντίληψη για το ΠΣΚΗ, που συντελεί, ώστε το έργο να προχωρά με ρυθμούς χελώνας, παρ ότι έχει πλήρως δικαιωθεί σε όλα τα επίπεδα για την τεχνική και διαχειριστική του πληρότητα;

 

    Οφείλουμε να επισημάνουμε πάντως ότι το εν λόγω ”βύσσινο”, δεν ανήκει σε πρόσωπα, αλλά στους  Ηρακλειώτες, στους οποίους έχουμε υποχρέωση να το παραδώσουμε Ολοκληρωμένο  όσο το δυνατόν πιο σύντομα και στην πλέον άρτια μορφή του.

    Σε ότι αφορά την πορεία των έργων της θητείας σας θα μου επιτρέψετε να υπενθυμίσω ότι την Πρώτη του Σεπτέμβρη του 2014 που  αναλάβατε τη Δημοτική Αρχή, βρισκόταν σε εξέλιξη – σε όλη την περιφέρεια του Δήμου,  αρκετές δεκάδες  έργα .

    Τα έργα αυτά με αρκετές παρατάσεις και φυσικά με μεγάλη ταλαιπωρία των δημοτών (χαρακτηριστικό παράδειγμα το έργο της Ανάληψης)  τελικά ολοκληρώθηκαν.

 

     Αν και υπήρξαν και περιπτώσεις, π.χ. το έργο της κατασκευής του Πολυδύναμου Κέντρου Επιμόρφωσης και Δημιουργικής Έκφρασης ΑΜΕΑ  (ΚΔΑΠ, ΑΜΕΑ ) επί της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, το οποίο, αν και σας  το παραδώσαμε με υπογεγραμμένη σύμβαση εκτέλεσης ,το οδηγήσατε με  άστοχες ενέργειες σε απένταξη από τις χρηματοδοτήσεις.

 

    Παράλληλα με τα παραπάνω έργα σας παραδώσαμε κι ένα μεγάλο αριθμό ώριμων μελετών για  σημαντικά Δημοτικά έργα και δράσεις – στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Σχεδιασμού μας για το Ηράκλειο- από τα οποία όλα αυτά τα χρόνια  δεν καταφέρατε να δημοπρατήσετε παρά  ελάχιστα.

 

     Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Λεωφόρος Δικαιοσύνης που για να τη δημοπρατήσετε, χρειάστηκαν τρία ολόκληρα χρόνια και η  οποία προχωρά και σήμερα …αγκομαχώντας.

 

Στον τομέα της κοιν. πολιτικής ένα σημαντικό πυλώνα του Δήμου, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε με τις ανάγκες των δημοτών μας ολοένα να αυξάνονται λόγο της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας ,δυστυχώς παρ όλο που παραλάβατε ένα δήμο θωρακισμένο με κοινωνικές δομές και δράσεις αλλά και προετοιμασμένο για τις νέες προκλήσεις των καιρών, όχι μόνο δεν καταφέρατε να τις αυξήσετε και να τις επεκτείνετε ως οφείλατε ,αντίθετα κάποιες τις κλείσατε με δικές σας άστοχες ενέργειες [δίκτυο καταπολέμησης της φτώχιας απένταξη ΚΔΑΠ Αμεα..]

 

    Με λίγα λόγια για 3.5 χρόνια θητείας αντίστοιχα των δυο δημ Αρχών στη δική μας έγιναν κοσμογονικές αλλαγές στον τομέα της κοιν. πολιτικής υπερδιπλασιάζοντας και επεκτείνοντας δομές και δράσεις απορροφώντας ότι κονδύλιο ΕΣΠΑ είχαμε τη δυνατότητα ,και τώρα εσείς τα απαριθμείτε με υπερηφάνεια στον απολογισμό σας χωρίς να έχετε καταφέρει να προσθέσετε τίποτα νέο επί της ουσίας στον ευαίσθητο αυτό τομέα

 

    Μήπως όμως είναι καλύτερη η εικόνα στον τομέα των υποδομών;  

Ας πάρουμε τον τομέα της ύδρευσης.

Γνωστές σε όλους οι ελλείψεις που παρουσιάστηκαν το περασμένο καλοκαίρι για τις οποίες μάλιστα ο Δήμαρχος αναγκάστηκε να ζητήσει  δημόσια συγγνώμη. Φέτος ενεργώντας προφανώς …προληπτικά  άρχισε  να το κάνει  από τώρα.  Δυστυχώς όμως με το ”συγγνώμη”  δε μετριάζεται η δίψα των πολιτών ,όταν δεν συνοδεύεται και από τα απαραίτητα έργα τα οποία δεν φαίνονται πουθενά  στον ορίζοντα .Και οι κάποιες γεωτρήσεις που ανακοινώθηκαν και που  δεν έχουν πραγματοποιηθεί, ακόμα και αν είναι επιτυχείς ,  είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν το φετινό Καλοκαίρι.

Πράγμα που σημαίνει ,πως οι δημότες και αυτή τη χρονιά θα υποστούν το μαρτύριο της στέρησης του νερού.

 

    Στη διαχείρηση των απορριμμάτων, παρά τους αρχικούς δισταγμούς σας και την απώλεια πολύτιμου χρόνου υιοθετήσατε τελικά τον σχεδιασμό (ΕΣΔΑΚ-Περιφέρεια -Δήμος) περιορίζοντας τη ζημιά. Και μπορεί ο λαός να λέει   ”κάλλιο αργά παρά ποτέ ”,παραμένει όμως το ερώτημα του  ποιος πληρώνει το οικονομικό  κόστος, όσο και εκείνο της επιβάρυνσης  του περιβάλλοντος.

 

    Ούτε βέβαια πάνε καλύτερα τα πράγματα στον πολεοδομικό σχεδιασμό, όπου τα σχέδια πόλης  σε Βασιλιές, Σκαλάνι κλπ, έχουν  ”κολλήσει” και θα απαιτηθούν νέες αναθέσεις και μελέτες, που, όπως   γράφτηκε πρόσφατα στον τοπικό τύπο η ολοκλήρωση τους θα είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα.

 

    Ανάλογη εικόνα και στην Παλιά Πόλη όπου σταματήσατε την Προγραμματική Σύμβαση. Αυτή τη στιγμή δεν εκτελείται κανένα έργο ανάπλασης ,ούτε και εκδηλώνεται καμιά πρωτοβουλία από μέρους σας.

 

 

    Όμοια κατάσταση και στον Ενετικό περίβολο, όπου  κι εκεί  έληξε η προγραμματική σύμβαση χωρίς να ανανεωθεί.

Οι εργασίες αποκατάστασης του μνημείου και τα έργα συντήρησης έχουν σταματήσει με αποτέλεσμα τα τείχη να παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης .

    Υπενθυμίζουμε ότι εμείς είχαμε αποκαταστήσει και αναδείξει όλες τις Ενετικές πύλες (Βιτουρι, Ιησού, Μακασι, Βηθλεέμ, Παντοκράτορα, Αγίου Ανδρεα , Σαμπιονάρα κλπ) που σήμερα –δυστυχώς – και με δική σας αποκλειστική ευθύνη παραμένουν κλειστές.

 

    Αναρωτιόμαστε , έτσι  εννοείται την ένταξη του μνημείου στη ζωή και τα πολιτιστικά δρώμενα του Ηρακλείου;

 

    Στα άλλα μνημεία της πόλης εκτός από κάποιες κατεδαφίσεις  δεν είδαμε καμιά καινούργια δράση  άξια να αναφερθεί.

 

    Εκεί όμως που η κατάσταση είναι πραγματικά τραγική είναι η εικόνα που παρουσιάζει ο Δημόσιος Χώρος . Δηλαδή τα πάρκα, οι πλατείες και οι παιδικές χαρές, που ενώ διαβάζουμε κάθε τόσο, πως αναβαθμίζονται ,εξακολουθούν να παραμένουν στην ίδια αξιοθρήνητη κατάσταση.

 

            ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΝΤΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ 

 

   Γιατί διαβάζουμε  μήνες τώρα για συντηρήσεις και αναπλάσεις πάρκων , παιδικών χαρών κλπ ,  αλλά  μέχρι στιγμής ,τις βλέπουμε  μόνο σε.. φωτογραφίες ,όπου, τα παιδιά ούτε να παίξουν μπορούν  ,ούτε να κινούνται με ασφάλεια.

 

    Μήπως όμως είναι καλύτερα τα πράγματα στην περιφέρεια του Δήμου. Μήπως δηλαδή η Δημοτική σας Αρχή παραμέλησε την πόλη ,αλλά έστρεψε την προσοχή της στις Δημοτικές και Τοπικές  Κοινότητες και τον Αγροτικό τομέα; Όχι βέβαια , γιατί εκεί είναι που δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Επισκέψεις διαφόρων κλιμακίων στις Κοινότητες πολλές αναφορές στα προβλήματα, αλλά λύση καμία .

 

    Κύριε Δήμαρχε,

 

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Δημοτικού Συμβουλίου παρακολουθήσαμε ένα απολογισμό που υποστηρίζεται με ψηφιακά σχέδια εικονικής πραγματικότητας (virtual reality) και αποτελείται κυρίως από… εξαγγελίες σαν να πρόκειται όχι για απολογισμό, αλλά για… προγραμματικές δηλώσεις.

 Ευτυχώς όμως το Ηράκλειο δεν είναι ακόμα τόσο μεγάλο ώστε οι πολίτες του να μην μπορούν  να διακρίνουν το ”πραγματικό” από το ”εικονικό” που σήμερα  παρουσιάσατε.

    Το Ηράκλειο αγαπητοί συνάδελφοι ,δεν αλλάζει τώρα, ούτε με τα δυο μόνο ολοκληρωμένα ”εργάκια” που παρουσιάσατε (κόλπος Δερματά – κολώνα  Βασιλικής  Αγίου Μάρκου) συνολικού κόστους – και των δυο – λιγότερα από 100 χιλιάδες Ευρώ .

 

    Το Ηράκλειο άλλαξε με τα δεκάδες έργα και δράσεις  που πραγματοποιήσαμε εμείς, από τις διανοίξεις – αναπλάσεις ζωτικών λεωφόρων (25η Αυγούστου – παραλιακή – πεταλοειδής -Κνωσού – Παπαναστασίου – Ούλαφ Πάλμε – Μεγάλου Αλεξάνδρου -Παρασκευοπούλου κλπ) μέχρι την ανάπλαση του Καράβολα και του παραλιακού μετώπου, την απελευθέρωση των  δημόσιων χώρων, τις εκτεταμένες πεζοδρομήσεις ,τους νέους παιδικούς σταθμούς , τα ΚΗΦΗ, με αρκετές κοινωνικές δράσεις κλπ.κλπ.

 

    Έργα που έγιναν με συνεχείς προσπάθειες και διεκδικήσεις , αγώνες και παραστάσεις σε όλα τα επίπεδα. Και λυπούμαστε που το λέμε ,αλλά διαπιστώνουμε, πως σε όλο το διάστημα της θητείας σας, δεν διεκδικήσατε  δυναμικά  για τους Δημότες και το Δήμο Ηρακλείου, τον τέταρτο -μην το ξεχνάμε – πληθυσμιακά, Δήμο της χώρας.

 

   Οφείλουμε να ομολογήσουμε κ. Δήμαρχε ότι μας άρεσε ο… φαντασιακός σας περίπατος στην πόλη, Ως Ηρακλειώτες δε, που αγαπάμε την πόλη μας , θα ήμασταν ιδιαίτερα ευτυχείς, αν περιελάμβανε ψήγματα έστω δικού σας έργου. Γιατί ότι ”πραγματικό” υπάρχει σε αυτήν την περιγραφή, αποτελεί – καθαρά – δικό  μας έργο.

 

    Ευχάριστο λοιπόν και θελκτικό το αφήγημα σας ,  αλλά τίποτα περισσότερο  από ένα σενάριο φαντασίας. Στην πολιτική όμως εκείνο που μετρά  είναι  η ”πράξη”, το ”έργο ”, που αφήνει κανείς πίσω του.  Και σε αυτό κ. Δήμαρχε , παρά τις εικόνες που μας δείξατε, παρουσιάζετε δραματική υστέρηση  !!! .

 

            ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΛΑ.

 

   Το Ηράκλειο επί των ημερών σας ανέκοψε την αναπτυξιακή του πορεία, έχασε ευκαιρίες και βυθίστηκε στην στασιμότητα εξαιτίας  της Πολιτικής σας Ανικανότητας και Αδράνειας.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί