Επίθεση Κουράκη σε Λαμπρινό για τον απολογισμό: “Φαντασιώσεις που αρμόζουν μόνο σε δημαγωγούς”!

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

 Αναμφισβήτητα  ο απολογισμός είναι μια κορυφαία πολιτική διαδικασία γιατί με έργα και όχι με λόγια καλούνται οι πολίτες να κρίνουν να συγκρίνουν και να διαπιστώσουν σε ποιο βαθμό υλοποιήθηκαν οι προγραμματικές δεσμεύσεις.

Όσο αφορά το φαντάζεστε…. του  κυρίου Δημάρχου,  εμείς λέμε ότι.

Η φαντασία είναι μια σπουδαία πνευματική λειτουργία. Αρμόζει όμως περισσότερο στους καλλιτέχνες και στους εφήβους. Κάποτε βέβαια και στους πολιτικούς όχι όμως όταν απολογούνται και λογοδοτούν, αλλά, όταν σχεδιάζουν, προγραμματίζουν και δεσμεύονται για μελλοντική δράση.

«Η φαντασία στην εξουσία» ήταν ένα ωραίο σύνθημα των νέων το Μάη του 1968 στη Γαλλία. Και γοήτευσε αρκετούς. Η φαντασία στον απολογισμό όχι μόνο δεν είναι προτέρημα, αλλά αποτελεί προσπάθεια αποπροσανατολισμού και μετάθεσης στο μέλλον έργων που θα έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί. Οι καλές προθέσεις και τα οράματα στη διαδικασία αυτή είναι λόγος κενός. Όχι μόνο συντονισμός προγραμματισμός και αποτελεσματικότητα δεν υπήρξαν, αλλά ασυγχώρητη καθυστέρηση ακόμα και έργων που ήταν ήδη ώριμα.

Και ο πιο καλόπιστος πολίτης δεν μπορεί παρά να κρίνει αρνητικά το έργο της Δημοτικής Αρχής.

Αν Kύριοι της Δημοτικής Αρχής,  στον απολογισμό απλώς φαντάζεστε, τότε έχουμε κάθε δικαίωμα να σας απαντήσουμε ότι εμπιστευόμαστε περισσότερο τα μάτια μας και όχι τα αυτιά μας που ακούν όμορφα λόγια και φαντασιώσεις που αρμόζουν μόνο σε δημαγωγούς.

Ο χρόνος και η ζωή δεν περιμένουν. Το ίδιο και οι δημότες που δικαιολογημένα καθημερινά δυσανασχετούν, ταλαιπωρούνται, διαμαρτύρονται και διαπιστώνουν ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή απλώς απέτυχε.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί