Απαλλαγή από τα τροφεία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς αποφάσισε ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ

Την απαλλαγή ακόμη περισσότερων οικογενειών από την υποχρέωση καταβολής τροφείων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, μέσω της αύξησης των εισοδηματικών κριτηρίων,  αποφάσισε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής, Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ), την Τετάρτη 11 Απριλίου.

Συγκεκριμένα:

– Για οικογένειες με 1 έως 2 παιδιά, από 8.000 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, το κριτήριο για την απαλλαγή τους αυξήθηκε στα 12.000 ευρώ.

– Για οικογένειες με 3 παιδιά και άνω και έναν γονέα κατά 67% ΑΜΕΑ, από 12.000 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, το κριτήριο για την απαλλαγή τους αυξήθηκε στα 20.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μια ακόμη ενέργεια με την οποία στοχεύουμε να προσφέρουμε ανακούφιση σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Το είχαμε πει από πέρυσι, όταν και πάλι είχαμε αυξήσει τα εισοδηματικά κριτήρια, ότι εφόσον είχαμε τη δυνατότητα, το ίδιο θα κάναμε και φέτος. Θεωρούμε καθήκον μας να είμαστε δίπλα στους δημότες, με κάθε τρόπο και η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τροφείων για ένα σημαντικό αριθμό οικογενειών αποτελεί μια ακόμη έμπρακτη εκπλήρωση αυτού του καθήκοντος».

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί