Τα… ποντίκια έφαγαν μισό τόνο χασίς, υποστήριξαν οι αστυνομικοί και απολύθηκαν!

Οκτώ αξιωματικοί της αστυνομίας της Αργεντινής απολύθηκαν αφού ισχυρίστηκαν ότι ο πάνω από μισός τόνος κάνναβης που εξαφανίστηκε από αποθήκη της αστυνομίας,  είχε καταναλωθεί από ποντίκια! Η υπόθεση έχει φτάσει στα δικαστήρια ήδη. Όσο για τη δικαιολογία των αστυνομικών που δεν έχει προηγούμενο, είναι στα σίγουρα υποψήφιο θέμα για να γίνει viral στο διαδίκτυο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, 6.000 κιλά κάνναβης, φυλάσσονταν σε αποθήκη με κατασχεθέντα υλικά στην πόλη Pilar, 60 χιλιόμετρα έξω από το Μπουένος Άιρες, για δύο χρόνια. Κατά τη διάρκεια πρόσφατης επιθεώρησης στην αστυνομική αποθήκη όμως, αποκαλύφθηκε πως είχαν μείνει 5.460 κιλά ενώ τα υπόλοιπα είχαν κάνει φτερά.

Οι πρώτες υποψίες έπεσαν στον πρώην αστυνομικό επίτροπο Javier Specia καθώς ο αντικαταστάτης του Emilio Portero, παρατήρησε το έλλειμμα και ενημέρωσε το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας.

Κάλεσε ενώπιον του δικαστή Adrián González Charvay, τον Specia και τρεις από τους υφισταμένους του οι οποίοι έδωσαν και οι τρεις την ίδια εξήγηση: τα χαμένα ναρκωτικά είχαν «καταναλωθεί από ποντίκια» είπαν αφήνοντας τους πάντες με ανοιχτό το στόμα!

Η συνέχεια διαδραματίστηκε στο δικαστήριο, όπου οι ιατροδικαστές εξήγησαν πως ακόμα κι ένας στρατός από ποντίκια θα ήταν αδύνατον να καταναλώσει τόση ποσότητα κάνναβης. Οι δε εμπειρογνώμονες του πανεπιστημίου του Μπουένος Αίρες αφού εξήγησαν πως τα ποντίκια δεν είναι δυνατόν να επιλέξουν για τροφή τους την κάνναβη, συμπλήρωσαν πως ακόμα κι αν αυτό είχε συμβεί, θα είχε βρεθεί ένας τεράστιος αριθμός από νεκρά ποντίκια στην αποθήκη.

Οι τέσσερις αστυνομικοί κλήθηκαν να καταθέσουν ενώπιον του δικαστή στις 4 Μαΐου. Ο δικαστής θα προσπαθήσει να διαπιστώσει εάν η μαριχουάνα που λείπει ήταν το αποτέλεσμα  «εξυπηρέτησης ή αμέλειας».

tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί