Επέστρεφε από αναχαίτιση τουρκικών μαχητικών το αεροσκάφος που αγνοείται – Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

Ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου Mirage 2000-5 κατέπεσε στη θάλασσα ανοιχτά της Σκύρου. Το αεροσκάφος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επέστρεφε από αναχαίτιση τουρκικών μαχητικών.

Μέχρι ώρας παραμένει άγνωστη η τύχη του πιλότου, ενώ είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην οποία συμμετέχουν τόσο αεροσκάφη όσο και και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, δύο αεροσκάφη τύπου Mirage, είχαν σηκωθεί νωρίτερα προκειμένου να αναχαιτίσουν τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη που είχαν παραβιάσει τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Κατά την επιστροφή τους στην αεροπορική βάση τους, και περίπου ένα λεπτό πριν από την προσγείωσή τους, ο κυβερνήτης του δεύτερου αεροσκάφους ενημέρωσε το κέντρο για απώλεια επαφής του με το πρώτο αεροπλάνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας πριν από λίγο «την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα  ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου. Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του».

Κουτί Πανδώρας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί