Τραγωδία: Τουλάχιστον 257 νεκροί από τη συντριβή του αεροσκάφους στην Αλγερία (Βίντεο & φωτο)

Σοκάρουν οι νεότερες πληροφορίες που έρχονται από την Αλγερία, σχετικά με τη συντριβή του μεταγωγικού αεροσκάφους του στρατού της χώρας, καθώς ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 257, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Λίγο πριν, ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός Ennahar TV έκανε λόγο για 247 νεκρούς

Το αεροσκάφος μετέφερε στρατιωτικούς και μέλη των οικογενειών τους, είχε προορισμό το Τιντούφ, στα νότια της χώρας. και κατέπεσε κοντά σε αεροδρόμιο, πλησίον της πρωτεύουσας, Αλγέρι.

Αρχικά, είχε γίνει γνωστό ότι πρόκειται για ένα C-130 Hercules, ενώ πρόκειται για ένα Illushin IL-76.

Δεκάδες ασθενοφόρα βρίσκονται στο σημείο, ενώ άγνωστη παραμένει η τύχη του ενός επιζώντα που εντοπίστηκε νωρίτερα.

Τα πρώτα πλάνα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, έδειχναν μαύρο καπνό να υψώνεται κοντά σε έναν αυτοκινητόδρομο και ένα πλήθος αξιωματούχων ασφαλείας και άλλων προσώπων να βρίσκεται κοντά στον τόπο της συντριβής.

Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται έναν αξιωματούχο του FLN, του κυβερνώντος κόμματος της χώρας, μεταξύ των θυμάτων είναι και 26 μέλη του Μετώπου Πολισάριο για την Απελευθέρωση της Δυτικής Σαχάρας.

Στο Τιντούφ βρίσκονται προσφυγικοί καταυλισμοί των Σαχράουι, κατοίκων της πρώην Ισπανικής αποικίας της Σαχάρας, της σημερινής Δυτικής Σαχάρας.

alfavita.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί