Τέλος στις πτήσεις της RyanAir από Κρήτη

Στην ακύρωση των δρομολογίων της μεταξύ Χανίων και Αθήνας προχωρά, σύμφωνα με τα φαινόμενα, η εταιρεία χαμηλού κόστους RyanAir και μάλιστα στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Ήδη επιβάτες που είχαν κλείσει εισιτήρια από τις 31 Μαΐου και μετά ενημερώνονται για να λάβουν επιστροφή των χρημάτων τους.

Η ακύρωση των δρομολογίων έρχεται σε συνέχεια της αποχώρησης της εταιρείας από το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» κατά την περασμένη χειμερινή περίοδο, λόγω των υψηλών τελών και χρεώσεων που έχει επιβάλει η Fraport στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο.

Για το θέμα μάλιστα πήραν πρόσφατα θέση αυτοδιοικητικοί φορείς της περιοχής κάνοντας λόγο για μισό εκατομμύριο χαμένες διανυκτερεύσεις στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων εξαιτίας της κίνησης αυτής.

Η νέα ακύρωση δρομολογίων και μάλιστα μέσα στη θερινή περίοδο έρχεται ως ακόμη ένα πλήγμα για την τουριστική αγορά και την τοπική οικονομία.

Το mail που λαμβάνουν οι επιβάτες πτήσεων από Χανιά προς Αθήνα και αντίστροφα εφόσον η κράτησή τους αφορά πτήσεις μετά την 31η Μαϊου
Το mail που λαμβάνουν οι επιβάτες πτήσεων από Χανιά προς Αθήνα και αντίστροφα εφόσον η κράτησή τους αφορά πτήσεις μετά την 31η Μαΐου | 

Τις τελευταίες ημέρες δεκάδες επιβάτες λαμβάνουν email από την αεροπορική εταιρεία με τα οποία τους ενημερώνει πως ακυρώνονται οι κρατήσεις που είχαν κάνει στη γραμμή Αθήνα – Χανιά και πως επιστρέφονται τα χρήματά τους.

Στα συγκεκριμένα μηνύματα η εταιρεία αναφέρει πως οι ακυρώσεις γίνονται «λόγω επιχειρησιακών αλλαγών». Ωστόσο, στα Χανιά υπάρχει έντονη φημολογία για ακύρωση της «βάσης» της εταιρείας στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» εφόσον έχει καταστεί ασύμφορη λόγω των υψηλών χρεώσεων που επέβαλε η Fraport.

Οι ακυρώσεις αφορούν εισιτήρια που είχαν εκδοθεί από την 31η Μαΐου και μετά. Το μοναδικό αεροπορικό δρομολόγιο της RyanAir από το αεροδρόμιο Χανίων το οποίο θα εκτελείται στην διάρκεια του καλοκαιριού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, είναι εκείνο της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια στιγμή κρατήσεις γίνονται κανονικά στους υπόλοιπους προορισμούς από Αθήνα, δηλαδή Θεσσαλονίκη, Μύκονο και Σαντορίνη, αλλά όχι από και προς τo αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, προς το οποίο επίσης σταματούν τα δρομολόγια.

Σε ό,τι αφορά τα Χανιά δεν φαίνεται να επηρεάζονται οι πτήσεις της εταιρίας από και προς ευρωπαϊκούς προορισμούς εντός της επερχόμενης θερινής περιόδου.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση διευκρινιστικής ανακοίνωσης από την εταιρεία.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί