Ο ψευδο- “τηλεγιατρός” έρχεται στην Κρήτη κι ανάβει φωτιές!- Επικαλείται ανύπαρκτα πτυχία και καλεί καρκινοπαθείς να μην κάνουν θεραπείες! (εικόνες)

Συχνά εμφανίζεται με διάφορους “επιστημονικούς τίτλους”, που έχουν αποδειχτεί ανύπαρκτοι, καλώντας- με τηλεδιαλέξεις του ή ομιλίες σε εκδηλώσεις, βαριά ασθενείς, όπως οι καρκινοπαθείς, να μην παίρνουν φάρμακα ούτε να ακολουθούν χημειοθεραπείες, για να γίνουν καλά! Ο ίδιος έχει κατηγορηθεί από συγγενείς ασθενών ότι πέθαναν επειδή, μέσα στην απελπισία τους, τον πίστεψαν. Με άλλα λόγια, πολλοί τον κατηγορούν για απάτη. Ανάμεσά τους και επιστημονικά σωματεία της χώρας, που τον έχουν καταγγείλει επισήμως για αντιεπιστημονικό και επικίνδυνο λόγο.

Αλλά και το ίδιο το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π.) του υπουργείου Υγείας έχει αποφανθεί ότι καμιά σχέση δεν έχει με την ιατρική.

Ο Κωνσταντίνος Μουρούτης, που εμφανίζεται ιδρυτής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “Νέα Ζωή” και με βαρύγδουπους “επιστημονικούς” τίτλους, ανάμεσα στους οποίους είναι διδακτορικά από διάφορα πανεπιστήμια, τα οποία όμως τον διαψεύδουν, θα βρίσκεται στη Σητεία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο για διαλέξεις. Και η παρουσία του ήδη προκαλεί έντονες αντιδράσεις, σε σημείο που οι οργανωτές της εκδήλωσης στο σινέ Μινώα, να δηλώνουν στη σελίδα της διοργάνωσης στο facebook ότι οι διαφωνίες θα διαγράφονται!

Σε προηγούμενη παρουσία του υπήρξε στην Κρήτη, το 2014, υπήρξε έντονη αντίδραση από την Ένωση Διατολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος, με επιστολή στην αντιπεριφέρεια Χανίων, η οποία είχε υπό την αιγίδα της την εκδήλωση που είχε οργανωθεί το 2014.

“Θα μπορούσαμε σε επιστημονικό επίπεδο να αντικρούσουμε την άποψή του με πλήθος εργασιών και μελετών. Όμως αυτό που μας προβληματίζει και μας θέτει σε συναγερμό είναι οι αστήρικτες και χωρίς επιστημονικό υπόβαθρο αιτιάσεις του περί μετάλλαξης και διόρθωσης των γονιδίων μέσω της αγάπης και της Θεολογίας (!)

Παραπέρα ερευνώντας την δραστηριότητα του κου Μουρούτη ανακαλύψαμε την λειτουργία της ΜΚΟ Ινστιτούτο Νέας Ζωής, της οποίας πρόεδρος είναι ο κος Μουρούτης. Έχουμε βάσιμες υποψίες τόσο από τις αναρτήσεις στο youtube όσο και από τα κείμενα που φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα της οργάνωσης ότι υπάρχει μια ενδεχόμενη παραθρησκευτική δράση”, αναφέρει η Ένωση σε επιστολή προς την αντιπεριφέρεια, την οποία δημοσιεύει ολόκληρη στην ηλεκτρονική σελίδα.

 

Τον Μάιο του 2017 δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Καθημερινή” καταγγελία σε βάρος του Κ. Μουρούτη από τη μητέρα 48χρονης που πέθανε από καρκίνο, η οποία ανέφερε ότι η κόρη της πείστηκε από τον “γιατρό” να αφήσει κάθε φάρμακο και θεραπεία και πολύ σύντομα ο καρκίνος εξαπλώθηκε σε όλο της το σώμα…

Δείτε: «Αν άκουγε τους γιατρούς, θα ζούσε…»

Η έρευνα για τα “πτυχία”

Ο Κ. Μουρούτης καταγγέλλεται για απάτη, καθώς – πέρα από τον αντιεπιστημονικό λόγο- φαίνεται ότι διαθέτει “πτυχία μαϊμού”. Σε έρευνα που δημοσίευσε το  ellinikahoaxes  και αναδημοσίευσαν αρκετά ελληνικά μέσα ενημέρωσης αποδεικνύεται ότι δεν είναι κάτοχος κάποιου από τα πτυχία που διατείνεται ότι διαθέτει. Ενώ σε μερικές περιπτώσεις φαίνεται ότι είναι ανύπαρκτα και τα πανεπιστήμια που επικαλείται!

Στη Δικαιοσύνη

Η υπόθεση πάντως φαίνεται ότι έχει πάρει πλέον τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Οπως αποκαλύφθηκε από το newpost, έκθεση ελέγχου που διεξήγαγε το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας κατόπιν καταγγελίας της Ενωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος, που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κ. Μουρούτης δεν είναι γιατρός, διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η “Καθημερινή”, στον εισαγγελέα πρόκειται να διαβιβαστεί από τρίτη πηγή και φάκελος με καταγγελίες ασθενών που έχουν πληγεί από τη δράση του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί