Καπετάνιος ιστιοφόρου βρέθηκε νεκρός στο βυθό του Αιγαίου

Ενημερώθηκε εχθές το μεσημέρι η Λιμενική Αρχή Πάτμου, ότι 73χρονος αλλοδαπός, ως πλοιοκτήτης – κυβερνήτης του Ι/Φ σκάφους «PROUD MARY» απέπλευσε την Παρασκευή 06/04/2018 από την Πάτμο με προορισμό τους Λειψούς και έκτοτε αγνοείται.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του λιμενικού, το σκάφος βρισκόταν σε καρνάγιο της Πάτμου τα τελευταία έξι χρόνια και καθελκύστηκε την Μ. Τετάρτη 04/04/2018.
Άμεσα υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκαν οι όμορες Λιμενικές Αρχές, ενώ προς εντοπισμό του σκάφους απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς διερεύνηση του εν λόγω συμβάντος από ξηράς κατά μήκος της ακτογραμμής Πάτμου.
Βραδινές ώρες εντοπίστηκε το ανωτέρω ιστιοφόρο, αγκυροβολημένο σε κοντινή απόσταση από δυσπρόσιτη ακτή βορειοανατολικά ν. Πάτμου χωρίς τον 73χρονο επιβαίνοντα.
Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Τ/Χ σκάφος «ΘΕΥΑ» Τ.Π. 119 με επιβαίνοντα επαγγελματία δύτη, ο οποίος πρώτες πρωινές ώρες σήμερα εντόπισε χωρίς τις αισθήσεις του τον 73χρονο, στον βυθό της θάλασσα πλησίον του «PROUD MARY».
Ο 73χρονος μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Πάτμου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πάτμου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί