Διαψεύδει το περιβάλλον Γιλντιρίμ για το ελικόπτερο στη Ρω

Διαψεύδει το πρωθυπουργικό γραφείο της Τουρκίας πως υπήρξε περιστατικό με τουρκικό ελικόπτερο κοντά στη νήσο Ρω, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hürriyet.

Η τουρκική εφημερίδα μεταφέρει το ρεπορτάζ του ελληνικού Τύπου, ωστόσο -όπως σημειώνει η Hürriyet το τουρκικό πρωθυπουργικό γραφείο διαψεύδει ότι η ελληνική στρατιωτική φρουρά απάντησε με τροχιοδεικτικά πυρά προκειμένου να απομακρυνθεί το τουρκικό ελικόπτερο.

Νωρίτερα, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν ότι «δεν υπήρξε παραβίαση από το τουρκικό ελικόπτερο, λειτουργήσαμε προειδοποιητικά», τονίζοντας πάντως ότι η «νυχτερινή πτήση με σβηστά φώτα πλησίον νήσων -αν και εντάσσεται στο πλαίσιο μιας τακτικής εκ του ασφαλούς προκλητικότητας από την πλευρά της Τουρκίας- εγκυμονεί κινδύνους ατυχήματος».

Όπως επεσήμαναν οι ίδιες πηγές, το τουρκικό ελικόπτερο πετούσε στα όρια του ελληνικού εναέριου χώρου με τα φώτα σβηστά, δεν παραβίασε εθνικό εναέριο χώρο, ωστόσο «λειτουργήσαμε προειδοποιητικά – αποτρεπτικά και το περιστατικό έληξε». Οι ίδιες πηγές υπογράμμισαν ότι δεν αξιολογείται ως μείζον το συμβάν διότι δεν υπήρξε παράβαση.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου στις 23.30 τη Δευτέρα τουρκικό ελικόπτερο έκανε χαμηλή πτήση κοντά στη νήσο Ρω και η ελληνική στρατιωτική φρουρά απάντησε με τροχιοδεικτικά πυρά προκειμένου να απομακρυνθεί.

Επιβεβαιώνοντας το συμβάν, πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σημείωσαν ότι πρόκειται για σύνηθες περιστατικό, πρέπει όμως να γίνει κατανοητό από την Τουρκία ότι πλέον θα υπάρχει απάντηση.

naftemporiki.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί