Champions League: Μυθική πρόκριση η Ρόμα με Μανωλά, απέκλεισε την «Μπάρτσα» – Στα ημιτελικά με δύο νίκες επί της Σίτι η Λίβερπουλ

ΡΟΜΑ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ     3-0

Ο Κώστας Μανωλάς έστειλε τη Ρόμα στα ημιτελικά του Champions League, υπογράφοντας με το γκολ που σημείωσε στο 83΄ μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην Ιστορία της διοργάνωσης.

Η Ρόμα ανέτρεψε το 1-4 του «Καμπ Νου» και με 3-0 απέκλεισε τους υπερόπτες Καταλανούς, που εμφανίστηκαν στην «αιώνια πόλη» μπλαζέ και το πλήρωσαν με έναν αποκλεισμό που θα τους στοιχειώνει για χρόνια.

Μετά από 48 ματς σε όλες τις διοργανώσεις από την έναρξη της σεζόν, η «Μπάρτσα» ηττήθηκε μόλις για δεύτερη φορά, αλλά η ήττα αυτή έμελλε να της στερήσει τη δυνατότητα να φτάσει για 11η φορά στους ημιτελικούς του Champions League.

Η Ρόμα το πίστεψε πάρα πολύ παρά το εις βάρος της αποτέλεσμα στην Βαρκελόνη, ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς με τον Τζέκο (6΄) και στο 58΄ με το πέναλτι του Ντε Ρόσι το όνειρο των γηπεδούχων άρχισε να παίρνει «σάρκα και οστά».

Ο Κώστας Μανωλάς ήταν αυτός που το έκανε πραγματικότητα με την κεφαλιά στο 82΄, σηκώνοντας το «Ολίμπικο» στο πόδι και στέλνοντας την Μπαρτσελόνα στο… σπίτι της.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΥ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ     1-2

Στο άλλο σημερινό παιχνίδι, η Λίβερπουλ βγήκε αλώβητη από το κάκιστο πρώτο ημίχρονο στο «Έτιχαντ», ανέβηκε στην επανάληψη και προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Champions League με δύο νίκες απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι.

Το 3-0 στο «Άνφιλντ» αποδείχθηκε εγγύηση για τους «κόκκινους», που νίκησαν κι εκτός έδρας με 2-1 τους «πολίτες», οι οποίοι ήταν απολύτως κυρίαρχοι στο πρώτο μέρος.

Η Σίτι προηγήθηκε μόλις στο 2ο λεπτό με τον Ζεσούς, της ακυρώθηκε κανονικό γκολ λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου (ο Μανέ δεν ήταν σε θέση οφσάιντ), ενώ νωρίτερα είχε και δοκάρι με τον Μπερνάρντο Σίλβα.

Ο κορυφαίος παίκτης της Λίβερπουλ φέτος, Σαλάχ, έβακε τελικά την υπογραφή του και στην έδρα της Σίτι με το πλασέ του στο 56΄, γκολ, που έβαλε «ταφόπλακα» στις ελπίδες των γηπεδούχων για ανατροπή.

Από εκείνο το σημείο η ομάδα του Γκουαρντιόλα κατέρευσε και ο Φιρμίνο βρήκε την ευκαιρία στο 77΄ να γράψει το 1-2 και να δώσει θριαμβευτική χροιά στην πρόκριση της ομάδας του.

naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί