Εντοπίστηκε σκάφος με δεκάδες παράτυπους μετανάστες και τρεις διακινητές (Φωτο)

Σκάφος με 66 παράτυπους μετανάστες εντόπισαν οι Λιμενικές Αρχές στο Ιόνιο κοντά στην Κυλλήνη τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα.

Πρόκειται για Ιρακινούς και Αφγανούς. Εξ αυτών οι 28 είναι άντρες, οι 14 γυναίκες – δύο εξ αυτών κατά δήλωσή τους έγκυες, 16 αγόρια και 8 κορίτσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr οι παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν με λεωφορείο από την Αθήνα, στην Λυγιά και αργά τη νύχτα επιβιβάστηκαν στο ιστιοφόρο που τους περίμενε εκεί με τους τρεις Ουκρανούς διακινητές ως πλήρωμα. Τα 69 άτομα στοιβάχτηκαν στην καμπίνα και στο κατάστρωμα του σκάφους και μόλις απέπλευσαν έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους που ενημέρωσαν τις Λιμενικές Αρχές. Το Ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμεναρχείου Κατακόλου Ν/Γ 516 απέπλευσε άμεσα από το Κατάκολο για τη Λυγιά, όπου στα ανοιχτά εντόπισε το σκάφος και το οδήγησε στο κοντινό λιμάνι της Κυλλήνης, τα ξημερώματα. Εκεί κρατούνται προσωρινά για έλεγχο.

Ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης, με τον δήμαρχο και πρόεδρο Ναμπιλ Μοράντ, κινητοποιήθηκαν άμεσα. Δόθηκε η απαραίτητη φροντίδα στους παράτυπους μετανάστες και κυρίως στα παιδιά και τις γυναίκες, όπου κατά δήλωσή τους δύο εξ αυτών είναι έγκυες. Έχει κινητοποιηθεί και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και το παράρτημα Αμαλιάδας για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας.

Το έργο των Λιμενικών Αρχών συντονίζει ο Λιμενάρχης Κατακόλου Δημήτρης Παπαηλίου.

Στο κτίριο του Λιμενικού Ταμείου, διαμορφώθηκε χώρος για την προσωρινή παραμονή τους.

Στην Κυλλήνη μετέβη και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, προκειμένου να συντονίσει από την πλευρά τις Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες. Η σίτισή τους αναμένεται να καλυφθεί από την 117 ΠΜ Ανδραβίδας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί