Παραδόθηκε ο Τούρκος για τον φόνο Ελληνοκύπριου στα Κατεχόμενα

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο ύποπτος για τον φόνο του Σολωμού Αποστολίδη, πρώην στρατιωτικού, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, φέρεται να παραδόθηκε στην Τουρκική Αστυνομία και να παραδέχθηκε ότι κτύπησε το θύμα με πέτρα στο κεφάλι.

Ο Ερντίντς Σεντούρκ, 22 ετών, παραδόθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση της Γιάλοβας στην Τουρκία και ανακρινόμενος είπε ότι κτύπησε τον Αποστολίδη στο κεφάλι, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν σίγουρος ότι πέθανε από το κτύπημα.

Είπε επίσης ότι μετά τον φόνο επέστρεψε στην Τουρκία αλλά παραδόθηκε μόλις έμαθε ότι ο Αποστολίδης ήταν νεκρός.

Το πτώμα του Αποστολίδη βρέθηκε κοντά σε ορεινό δρόμο μεταξύ της κατεχόμενης Κερύνειας και του επίσης κατεχόμενου Δήμου της Κυθραίας, κοντά στη Λευκωσία.

Ο 60χρονος πρώην στρατιωτικός δηλώθηκε ως αγνοούμενος στις 28 Μαρτίου. Τουρκοκυπριακά Μέσα Ενημέρωσης, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μετέδωσαν ότι ο Αποστολίδης θεάθηκε για τελευταία φορά να εξέρχεται από καζίνο στην Κερύνεια, μαζί με τον δράστη.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο Κύπρου, η νεκροψία, που διενεργήθηκε σε νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία, κατέδειξε ως αιτία θανάτου την κρανιοεγκεφαλική κάκωση και εγκεφαλική αιμορραγία, συνεπεία χτυπήματος με αμβλύ όργανο, πιθανότατα σφυριού, πόρισμα που επιβεβαιώνει τις αρχικές εκτιμήσεις για εγκληματική ενέργεια.

Η σορός έφερε ακόμα εγκαύματα στο πρόσωπο και καμένα ρούχα, κάτι που δείχνει ότι ο δράστης προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του βάζοντας φωτιά.

Η κηδεία του 65χρονου έγινε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, στην Περιστερώνα.

news.gr με πληροφορίες από Φιλελεύθερο Κύπρου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί