Αθλητής των Ολυμπιακών Αγώνων σε μια εξομολόγηση που συγκινεί

Ο 23χρονος από τη Βενεζουέλα δήλωσε ότι αισθάνθηκε πως «μερικές φορές ντρεπόταν να βγει στην κοινωνία» εξαιτίας του ποιος ήταν.

«Γεννήθηκα γκέι. Καθώς μεγάλωνα το συνειδητοποιούσα και έγινε το μεγάλο δίλημμα μου. Ήταν μια πηγή ανησυχίας το γεγονός πως μου άρεσαν πράγματα όπως ο χορός και η μόδα, πράγματα που στην κουλτούρα μου ήταν ταυτισμένα με τις γυναίκες και τους ομοφυλόφιλους», γράφει στο περιοδικό Outsports.

«Απέφευγα να κάνω πολλά πράγματα. Μερικές φορές ντρεπόμουν να βγαίνω στην κοινωνία, να αντιμετωπίσω το ποιος πραγματικά ήμουν», συνέχισε.

 

«Είναι δύσκολη η διαδρομή όταν γνωρίζεις σε νεαρή ηλικία ότι αισθάνεσαι κάτι που σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν είσαι σωστός για τα μάτια της κοινωνίας. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι αν γεννήθηκα έτσι, ήταν επειδή ο Θεός με δημιούργησε και το ήθελε με αυτόν τον τρόπο. Όταν τελικά κατάφερα να το πιστέψω αυτό, τότε κατάλαβα ότι θα έπρεπε να αποδεχτώ με υπερηφάνεια και θάρρος αυτό που οι άλλοι ονόμαζαν “mariconeria” (σ.σ. λέξη που σχετίζεται με τον χαρακτηρισμό της ομοφυλοφιλίας)».

«Λέγοντας την ιστορία μου, ελπίζω να βοηθήσω ώστε να καταστεί η ομοφυλοφιλία ως κάτι κοινό όπως η ετεροφυλοφιλία. Πρέπει να το διαβάσουμε, να το πούμε και να το δεχτούμε με σαφήνεια και ωριμότητα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε όλοι ίσοι. Το να είσαι ομοφυλόφιλος δεν σε κάνει λιγότερο άντρα ή τα κορίτσια λιγότερο γυναίκες. Το να είσαι ομοφυλόφιλος δεν είναι ασθένεια», αναφέρει.

«Η αποδοχή του εαυτού μας και ο σεβασμός είναι τα μεγάλα πρώτα βήματα. Η ζωή είναι πολύ όμορφη για να κρύβεσαι σε ένα ντουλάπι. Πάντα λέω στον εαυτό μου πριν πέσω σε μια πισίνα πως αν κάτι πάει στραβά θα επιστρέψω στο βατήρα και θα δοκιμάσω ξανά.Αλλά δεν θα παραδοθώ ποτέ», καταλήγει.

Σε έρευνα της Pew Research Center, το 51% των κατοίκων της Βενεζουέλας ανέφερε ότι η κοινωνία πρέπει να αποδεχθεί την ομοφυλοφιλία.

Ο γάμος ατόμων του ιδίου φύλου δεν αναγνωρίζεται νομικά σήμερα στη Βενεζουέλα ενώ είναι επίσης παράνομο να γίνεται αλλαγή φύλου.

lifo

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί