Η υποδοχή του Αγίου Φωτός στο Ελ. Βενιζέλος

Με μικρή καθυστέρηση έφτασε λίγο πριν από τις 7.2Ο στην Αθήνα, το κυβερνητικό αεροσκάφος που μεταφέρει το Άγιο Φως. Η υποδοχή κι εφέτος έγινε με τιμές αρχηγού κράτους στον εθνικό αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Το ‘Αγιο Φως που θα φτάσει και στον πλέον απομακρυσμένο προορισμό, από την Πελοπόννησο ως τον Έβρο και από την Κέρκυρα μέχρι την Κρήτη, υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο, παρουσία πλήθους πιστών, ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος.

Στις 19.50 αναχώρησε η αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει το Άγιο Φως στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου, στη Πλάκα. Ο ναός του 17ου αιώνα, Αγίων Αναργύρων ή Αγιοταφίτικο Μετόχι  είναι και φέτος ο πρώτος ναός στον οποίο φτάνει το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα το βράδυ της Ανάστασης.

Από εκεί  το Άγιο Φως μεταλαμπαδεύεται σε όλες τις ενορίες της Αττικής.

Το επόμενο δίωρο, το Ανέσπερο Φως θα φτάσει με 17 πτήσεις  σε κάθε γωνιά της χώρας.

Η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, παρέλαβε το Άγιο Φως από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο μετά από την Τελετή Αφής στον Πανάγιο Τάφο, επισημαίνοντας ότι «η Εκκλησία των Ιεροσολύμων στην μακραίωνη ιστορική της πορεία αναδεικνύει την ελληνορθόδοξη μαρτυρία εν μέσω ποικίλων δυσκολιών,διασφαλίζοντας τη συνέχεια των Θεσμών του Πατριαρχείου και της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας».

«Η Ελληνική Πολιτεία παραμένει σταθερά αρωγός του Παλαίφατου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας στην προσπάθεια διαφύλαξης των ιερών προνομίων και του πνευματικού ρόλου της Σιωνίτιδας Εκκλησίας» πρόσθεσε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

«Είμαι βέβαιος ότι μας διακατέχουν όλους τα ίδια αισθήματα ευλάβειας, κατάνυξης και ελπίδας ότι το Ανέσπερο Φως, στην πορεία του από την Αγία Γη στην πατρίδα μας, θα φωτίσει το σκοτάδι και θα ζεστάνει τις ψυχές μας με το μήνυμα της ζωής, της χαράς, της ειρήνης και της ελπίδας» συμπλήρωσε ο κ. Αμανατίδης.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης, Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Ελίνα Κολύβα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί