Χωρίς διαχωριστικό τζάμι η συνάντηση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών με τους γονείς τους (Βίντεο)

Χωρίς το διαχωριστικό τζάμι πραγματοποιήθηκε σήμερα το επισκεπτήριο των γονιών των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης, όπου κρατούνται για 37η μέρα.

Οι γονείς του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη πέρασαν τα σύνορα και βρέθηκαν κοντά στα παιδιά τους το μεσημέρι, σε ένα επισκεπτήριο ιδιαιτέρως συγκινητικό.

Οι στρατιωτικοί, από την πλευρά τους ζήτησαν από τους γονείς τους να τους πάνε βιβλία, για να περνούν τις ατέλειωτες ώρες στο κελί τους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον  Νίκο Μητρετώδη, πατέρα του στρατιωτικού Άγγελου Μητρετώδη, με τον οποίον γνωρίζονται από το παρελθόν και του ζήτησε να μεταφέρει στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς τις ευχές του για Καλή Ανάσταση, κυριολεκτικώς και μεταφορικώς.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές της προεδρίας της, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διαβεβαίωσε τον πατέρα του στρατιωτικού, ότι η γενναιότητά τους και το ήθος τους αποδεικνύουν την τεράστια υπεροχή της Ελλάδας σε επίπεδο Ιστορίας, Πολιτισμού και Δημοκρατίας.

Παρέμβαση για το ζήτημα έκανε και ο Πρωθυπουργός, καθώς μέσω της εφημερίδας Documento δήλωσε πως όλοι οι Έλληνες επιθυμούμε την απελευθέρωσή τους.

«Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας», ανέφερε στο μήνυμά του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, είχε επικοινωνία νωρίτερα με τους γονείς των στρατιωτικών, κατά τη διάρκεια της οποίας τους διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την αποφυλάκιση και την ταχύτερη επιστροφή των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα.

Συγκινητική ήταν και η αναφορά του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ακολουθίας των Παθών παρομοίασε τους δύο στρατιωτικούς με το Χριστό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί