Μειονοτικοί βουλευτές ζητούν να επιστρέψουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί (Βίντεο)

Στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε φυλακή της Αδριανούπολης αναφέρθηκε σε δηλώσεις που έκανε στο RodopiNews.gr ο βουλευτής Ροδόπης με την Δημοκρατική Συμπαράταξη Ιλχάν Αχμέτ.

Ο βουλευτής Ροδόπης, ο οποίος για πρώτη φορά κάνει δηλώσεις για το θέμα, ανέφερε πως όλος ο πολιτικός κόσμος βρίσκεται δίπλα στις δύο οικογένειες Κούκλατζη και Μητρετώδη και πως το περιστατικό του Μαρτίου στον Έβρο ήταν ένα συνηθισμένο γεγονός που συνέβη αμέτρητες φορές χωρίς ποτέ να λάβει διαστάσεις.

Οι δηλώσεις του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ έχουν ως εξής:

«Θα ήθελα μια ώρα αρχύτερα να επιστρέψουν αυτοί άνθρωποι στην πατρίδα μας. Ένα γεγονός που συνέβαινε καθημερινά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και πρέπει να αντιμετωπιστεί με το να επικρατήσει η λογική, η ψυχραιμία, το Διεθνές Δίκαιο. Η κυβέρνηση νομίζω σωστά διεθνοποίησε το ζήτημα. Θα ήθελα να ευχηθώ στους γονείς να κάνουν υπομονή, τους συμπαραστεκόμαστε και η καρδιά μας είναι μαζί τους ώστε μία ώρα νωρίτερα να επιστρέψουν τα παλικάρια στην πατρίδα μας.»

Και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσείν Ζειμπέκ μιλώντας στην ΕΡΤ3, τάχθηκε υπέρ της επιστροφής των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Ζειμπέκ, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρξει θετική εξέλιξη στο ζήτημα και μάλιστα γρήγορα. Ευχόμαστε αυτές οι φωνές εκ μέρους του μειονοτικού πληθυσμού της Θράκης να αυξηθούν, ιδιαίτερα εκ μέρους των πολιτικών προσώπων που τον εκπροσωπούν.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ3

rodopinews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί