Η κωφάλαλη Τέταρτη Εξουσία

Του Πέτρου Κατσάκου

Ήταν 21 Οκτωβρίου του 2013 όταν το Συμβούλιο Χαρίτων αποφυλάκιζε, έπειτα από πρόταση του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, έναν ισοβίτη έμπορο κοκαΐνης τον οποίο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε χαρακτηρίσει “ενεργούντα κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και υπό περιστάσεις που να μαρτυρούν ότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος”. Είναι γεγονός ότι η απονομή χάριτος στον Καναδό ισοβίτη Kέβιν Χίμπερτ από τον υπουργό της Νέας Δημοκρατίας διέλαθε τότε της προσοχής των ΜΜΕ, καθώς πέρασε απαρατήρητη και χωρίς τον παραμικρό δημοσιογραφικό υπαινιγμό για την άνευ λόγου και αιτίας αποφυλάκιση ενός καταδικασμένου ναρκέμπορα που μάλιστα είχε και μία φορά δραπετεύσει όταν κατά την διάρκεια έκτισης της ποινής του είχε επωφεληθεί νόμιμης άδειας από τις φυλακές.

Ούτε το “Πρώτο Θέμα”, ούτε ο “Ελεύθερος Τύπος”, αλλά ούτε και “Τα Νέα” είχαν στηλιτεύσει τότε την απόφαση του Χαράλαμπου Αθανασίου. Ούτε λέξη δεν είχαν γράψει οι συγκεκριμένες εφημερίδες για τη “χάρη” του τότε υπ. Δικαιοσύνης στον έμπορο κοκαΐνης, που πέρασε στα βουβά από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σε αντίθεση με τα αποκαλυπτικά και κραυγαλέα ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών για το περίφημο “σκάνδαλο” Κοντονή που διαβάσαμε στα “Νέα”: “Διαγράφει ποινές και από έμπορο ναρκωτικών”. Αν και δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε από αυτή εδώ τη στήλη την απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης και την καταγγελία του Σταύρου Κοντονή για το “κλίμα ανθρωποφαγίας” που επιχείρησαν να δημιουργήσουν τα ψευδή δημοσιεύματα των παραπάνω εφημερίδων, δεν μπορεί κανείς να μην παρατηρήσει και να μη σχολιάσει την παράλληλη απόκρυψη της είδησης της “απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα” του μεγαλοεπιχειρηματία, μεγαλοεκδότη και μεγαλοπαράγοντα του ποδοσφαίρου που φέρεται ως εμπλεκόμενος σε μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών.

Με “δύο τόνους” και με δύο σταθμά γίνεται τελικά η αξιολόγηση κάποιων ειδήσεων, καθώς άλλοτε θάβονται και άλλοτε διαστρεβλώνονται κατά το δοκούν και για τη δημιουργία των απαιτούμενων εντυπώσεων. Ένας εισαγωγέας κοκαΐνης αποφυλακίζεται. Σιωπή. Ένας νεαρός χρήστης ναρκωτικών ουσιών εκτίει το σύνολο της ποινής του και του χαρίζεται το πρόστιμο ώστε να μπορέσει να σπουδάσει στο εξωτερικό. Σκάνδαλο Κοντονή. Απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα ενός προβεβλημένου προσώπου λόγω υποψιών για συμμετοχή σε εμπόριο ηρωίνης. Πάλι σιωπή.

Αν η Τρίτη Εξουσία είναι τυφλή, ένα μεγάλο μέρος της λεγόμενης Τέταρτης Εξουσίας είναι κατά παραγγελία κωφάλαλο, αφού ούτε ακούει ούτε μιλάει.

 

πηγή: Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί