Μποζντάγ: Η MIT έχει μεταφέρει στην Τουρκία 80 γκιουλενιστές από 18 χώρες

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας (MIT) έχει συλλάβει και μεταφέρει στην Τουρκία περισσότερους από 80 «τρομοκράτες της FETO» από 18 χώρες, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Με την ονομασία FETO (Φετουλαχική Τρομοκρατική Οργάνωση) η Τουρκία εννοεί τον δίκτυο του Τούρκου ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, «Χιζμέτ» (Υπηρεσία). Ο τελευταίος ζει από 1999 αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, καθώς είχε κατηγορηθεί από τις τότε κεμαλικές αρχές της Τουρκίας ως υπονομευτής του κοσμικού κράτους.

«Η MIT έχει μεταφέρει 80 τρομοκράτες της FETO στην Τουρκία από 18 χώρες. Οι επιχειρήσεις της MIT εκτός Τουρκίας έχουν επιφέρει ένα τεράστιο πλήγμα στην FETO, οι δε επιχειρήσεις στο Κόσοβο ήταν μια μεγάλη επιτυχία», δήλωσε ο κ. Μποζντάγ.

«Εκλογές το 2019»

Ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε την πιθανότητα πρόωρων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών εντός του 2018, τονίζοντας ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να ετοιμάζονται για τις προγραμματισμένες διπλές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου του 2019.

Με τη διεξαγωγή των εκλογών αυτών, τίθεται σε πλήρη ισχύ το αναθεωρημένο σύνταγμα της χώρας, καταργείται η θέση του πρωθυπουργού και πλέον ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας θα είναι ταυτόχρονα επικεφαλής του κράτους και της κυβέρνησης, σε ένα μοντέλο αμιγούς προεδρικής δημοκρατίας.

naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί