ΒΟΑΚ: Παραδόθηκε το τμήμα του δρόμου “Γούρνες – Χερσόνησος”

Στην κυκλοφορία δόθηκε επίσημα το τμήμα “Γούρνες – Χερσόνησος” από το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης.

Έτσι, θα διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων από Ηράκλειο προς Άγιο Νικόλαο, ενώ στις επόμενες ώρες αναμένεται να διεξαχθεί κανονικά και στο ρεύμα Άγιος Νικόλαος προς Ηράκλειο.

Το “παρών” στην παράδοση του δρόμου έδωσααν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο Διευθυντής των Συγκοινωνιακών Έργων του ΒΟΑΚ, βουλευτές καθώς και πλήθος φορέων.

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι πολύ σημαντικό ότι ολοκληρώθηκε αυτό το κομμάτι του Βόρειου Οδικού Άξονα. Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν για να φτάσουμε στην σημερινή ημέρα. Ωστόσο, με κριτήριο, όχι το τι γινόταν παλιά και τι γίνεται σήμερα, αλλά τις ίδιες τις ανάγκες που υπάρχουν στον Βόρειο Οδικό Άξονα, θα έλεγα και ελπίζω να προχωρήσουν τα υπόλοιπα έργα και οι υπόλοιπες εκκρεμότητες και παρεμβάσεις στον ΒΟΑΚ, καθώς και στον δρόμο Ηράκλειο-Μεσαρά, πολύ γρηγορότερα».

Ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του:

«Η παράδοση σήμερα των 7 από τα 9 χλμ του οδικού δικτύου Γούρνες -Χερσόνησος, αποτελεί μία ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για την Κρήτη. Το τμήμα αυτό του ΒΟΑΚ, είναι το πρώτο πραγματικά κλειστού τύπου αυτοκινητοδρόμου με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και όρους ασφαλείας, όπως υλοποιούνται και στην ηπειρωτική Ελλάδα και που πρέπει να χαρακτηρίζουν ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο σε θέματα ασφαλούς οδήγησης.

Άμεση προτεραιότητά μας αποτελεί η ολοκλήρωση και παράδοση σε χρήση και των υπόλοιπων 2 χλμ. εντός του χρονοδιαγράμματος, δηλαδή έως τον Οκτώβριο του 2018.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, καθώς παρά τις κωλυσιεργίες των προηγούμενων ετών και την κινδυνολογία, το έργο υλοποιήθηκε και δείχνει τον τρόπο με τον οποίο θα κατασκευαστεί ο ΒΟΑΚ.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί