Κλαδικά τιμολόγια σχεδιάζει να λανσάρει η ΔΕΗ

Τη δημιουργία κλαδικών τιμολογίων, αλλά και την πιλοτική λειτουργία καταστημάτων και το απόγευμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού σχεδιάζει η ΔΕΗ. Αυτό προέκυψε από τοποθέτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, όπου και παρευρέθηκε έπειτα από πρόσκληση του προέδρου του ΕΕΑ Γ. Χατζηθεοδοσίου.

Ο κ. Παναγιωτάκης, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ενέργειας, μίλησε για το υποχρεωτικό άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο, όπως είπε, έγινε χωρίς σχεδιασμό, εξαιτίας πιέσεων των θεσμών και για την υποχρέωση της ΔΕΗ να μειώσει μέχρι το τέλος του 2019 το ποσοστό πελατών που έχει, προκειμένου να ευνοηθεί ο ανταγωνισμός.
Επίσης, παραδέχθηκε ότι οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις αυξάνουν κατά πολύ τους λογαριασμούς ρεύματος, κάτι που δεν διευκολύνει ούτε τη ΔΕΗ και μίλησε για τις εκπτώσεις που ισχύουν, αλλά και για τη ρύθμιση των 36 δόσεων, προκειμένου να διατηρηθεί η εισπραξιμότητα της εταιρείας. Ως επιβράβευση των συνεπών καταναλωτών υπάρχει έκπτωση ύψους 15%, ενώ για όσους επιθυμούν να προπληρώσουν τον λογαριασμό τους προβλέπεται έκπτωση επιπλέον 6%. Για τις επιχειρήσεις εκτιμά ότι θα μπορούν να ανταποκρίνονται ευκολότερα στις υποχρεώσεις τους προς την εταιρεία μέσω μηνιαίου ηλεκτρονικού λογαριασμού.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ μίλησε επίσης για τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας και συγκεκριμένα για την πρόθεσή της να αυξήσει τα καταστήματά της, λειτουργώντας τα απογεύματα αλλά και Σάββατα, προκειμένου να εξυπηρετείται καλύτερα το καταναλωτικό κοινό. Όπως αποκάλυψε, στον σχεδιασμό είναι να αξιοποιηθεί εργατικό δυναμικό μέσω του ΟΑΕΔ και το συγκεκριμένο πρόγραμμα μελετάται να ξεκινήσει με δύο νέα καταστήματα στην Αθήνα, δύο στη Θεσσαλονίκη και ένα στον Πειραιά. Επίσης, εξετάζεται η δημιουργία κλαδικών τιμολογίων, καθώς, όπως είπε, έχουν ήδη κατατεθεί σχετικά αιτήματα από επιχειρήσεις. Τέλος, αναφερόμενος στις προτεραιότητες της ΔΕΗ, μίλησε για την αναβάθμιση του δικτύου της, καθώς και για το πρόγραμμα των «έξυπνων» μετρητών.

Αναβάθμιση επιμελητηρίων 
Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε και το μέλλον του επιμελητηριακού θεσμού και οι αναπτυξιακές προοπτικές που μπορεί να δώσει στην ελληνική οικονομία, παρουσία του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Δημήτρη Αυλωνίτη.
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα, με τον νέο επιμελητηριακό νόμο προβλέπεται αναβάθμιση του ρόλου των επιμελητηρίων της χώρας. Όπως ανακοίνωσε, είναι ζήτημα ημερών η υπογραφή για τους προϋπολογισμούς, το θέμα των Περιφερειακών Συμβουλίων αναμένεται να ολοκληρωθεί αμέσως μετά το Πάσχα, ενώ το μείζον ζήτημα των οφειλών προς το ΓΕΜΗ, που έθεσε ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Χατζηθεοδοσίου, ο κ. Αυλωνίτης το χαρακτήρισε «ευαίσθητο» και, όπως ανέφερε, θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα με στόχο να βρεθεί μία ισορροπημένη λύση.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου ζήτησε να βρεθεί μία λύση και στο πρόβλημα της υποστελέχωσης των επιμελητηρίων, καθώς δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα κινητικότητας και ο γ.γ. δεσμεύθηκε ότι μέσα στο έτος θα ξεκινήσει διαδικασία προσλήψεων, μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την ανάγκη επικαιροποίησης των οργανογραμμάτων των επιμελητηρίων, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την επιχειρηματικότητα, τις πιθανότητες βελτίωσης του επιμελητηριακού νόμου, αλλά και το θέμα των Κυριακών, με τον κ. Αυλωνίτη να αναφέρεται στις πιέσεις που ασκήθηκαν από τους δανειστές και στην πρόθεσή του να διεξαχθεί ένας ειλικρινής διάλογος για να βρεθεί ένα βιώσιμο σύστημα. Τέλος, ο κ. Χατζηθεοδοσίου ζήτησε από τον γ.γ. Εμπορίου τη συνδρομή του στην προσπάθεια του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών προκειμένου να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά προβλήματα και να βρεθεί ένα νέο σύγχρονο κτήριο, όπου θα μετεγκατασταθεί το ΕΕΑ.

naftemporiki.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί