Έρανο για… εξόφληση προστίμων από τον «Ρουβίκωνα»

Οικονομική βοήθεια για την αποπληρωμή προστίμων που επιβλήθηκαν από δικαστήρια σε βάρος 31  μελών του “Ρουβίκωνα”, το ύψος των οποίων φτάνει τις 14.400 ευρώ, ζητά μέσω ανάρτησης η αναρχική συλλογικότητα.

Μάλιστα χρησιμοποιούν και ένα σύνθημα που πολλάκις έχει ειπωθεί από τα χείλη πολιτικών, σημειώνοντας “Ζητάμε λίγα από πολλούς” και καλούν όσους επιθυμούν να πληροφορηθούν το πώς να τους στείλουν είτε e-mail ή να τους καλέσουν στο τηλέφωνο! Η ανακοίνωση δε, είναι γραμμένη στα ελληνικά και τα αγγλικά, ευελπιστώντας προφανώς σε οικονομική στήριξη από αναρχικούς ανά τον κόσμο.

Όπως επισημαίνουν στο κείμενο “Μόνο για 4 πρωτόδικες υποθέσεις, 31 μέλη μας καταδικάστηκαν σε 482 μήνες εξαγοράσιμης φυλάκισης, 12 μήνες με αναστολή και 14.400 ευρώ πρόστιμο. Στη δε περίπτωση της επίθεσης στα διόδια του δρόμου της ντροπής, στο Κιάτο, θα ήταν μάλλον προτιμότερο κατά τους δικαστές, αντί να σπάγαμε τα τζάμια από τα γκισέ, να τα ληστεύαμε. Διαφορετικά δεν εξηγείται η ποινή που ακουμπά τα όρια του κακουργήματος. Υπάρχει και η κωμικοτραγική απόφαση στην ειρηνική κατάληψη της ισπανικής πρεσβείας όπου ο εισαγγελέας ελλείψει μηνύσεων και λοιπών στοιχείων, ανέσυρε τον νόμο περί της «διασάλευσης της οικιακής ειρήνης», όπου και βάσισε τους 6 μήνες φυλάκισης μετά της συμβουλής «αν θέλουμε να διαμαρτυρόμαστε, να στεκόμαστε έξω από τα κτίρια”.

Παράλληλα, στέλνουν μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: “Δεν ψάχνουμε ούτε την επιείκεια. Γνωρίζουμε ότι απεργάζονται σχέδια να κατηγοριοποιήσουν τον Ρουβίκωνα είτε στις εγκληματικές οργανώσεις, είτε σε εκείνες που εμπίπτουν στο τρομονόμο 187 Α. Ας το πράξουν. Δική τους θα’ναι η απόφαση, ολόδικές τους και οι συνέπειες. Γνωρίζουμε ότι όποτε στεκόμαστε απέναντι από την έδρα δικαστηρίων, μας καταδικάζουν για την ιδεολογία μας και αυτό είναι τίτλος τιμής. Ας κάνουν τη βρώμικη δουλειά τους και εμείς θα συνεχίζουμε το δικό μας αγώνα και η ιστορία θα κάνει το ταμείο στο μέλλον”.

Όπως τονίζεται στο κείμενο του “Ρουβίκωνα” “τους προσεχείς μήνες πρόκειται να εκδικαστούν τα εφετεία των τεσσάρων υποθέσεων απ’ όπου προήλθαν οι εκατοντάδες μήνες φυλάκισης, παράλληλα με την εισαγωγή άλλων πρωτοείσακτων. Η πληρωμή των ποινών είναι το ελάχιστο τίμημα που καλείται κάθε αγωνιστής να καλύψει για να αποφύγει τα κάτεργα της αστικής δημοκρατίας. Ως συλλογικότητα, από το κείμενο της πολιτικής μας ταυτότητας κιόλας, έχουμε δηλώσει ότι παρέχουμε απόλυτη κάλυψη και νομική προστασία σε όλα τα μέλη μας και τούτο θα πράξουμε ξανά”.

newpost.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί