Δικαστές καλούν Μαρινάκη για το Noor 1

Διαδικασίες του κατεπείγοντος υιοθετεί το Δικαστικό Συμβούλιο Πειραιά στο θέμα της απαγόρευσης εξόδου του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση του ναρκόπλοιου Noor 1.

Tης Κατερίνας Κατή

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews, δυο μόλις ημέρες μετά τη διάταξη της εισαγγελέως Πειραιώς, Ειρήνης Τζίβα, το δικαστικό συμβούλιο καλεί σε αυτοπρόσωπη εξέταση τους κατηγορούμενους σε βαθμό κακουργήματος για σειρά εγκληματικών ενεργειών.

Σήμερα το μεσημέρι ο Β. Μαρινάκης και οι τρεις στενοί συνεργάτες και συγκατηγορούμενοι του στην υπόθεση του ναρκόπλοιου καλούνται να τοποθετηθούν αυτοπροσώπως απέναντι στην εισαγγελική διάταξη που τους απαγορεύει την έξοδο από τη χώρα.

Όπως ορίζει ο νόμος η επίμαχη εισαγγελική διάταξη θα πρέπει να έχει επικυρωθεί από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο εντός προθεσμίας 15 ημερών.

Όπως φαίνεται το Δικαστικό Συμβούλιο Πειραιά …βιάζεται να συζητήσει το θέμα της απαγόρευσης εξόδου στον κατηγορούμενο επιχειρηματία, πιθανώς και λόγω και των Εορτών του Πάσχα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα για ζητήσει την απαγόρευση εξόδου έχει κρίνει ότι οι κατηγορούμενοι είναι ενδεχομένως ύποπτοι φυγής και ενδεχομένως ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων. Μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη διώκονται και καλούνται σε αυτοπρόσωπη εξέταση και ο Νίκος Συντυχάκης, πρώην διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής εταιρείας Capital, ο δικηγόρος Πειραιά, Βαγγέλης Μπαϊρακτάρης και ο ναυτασφαλιστής, Ηλίας Τσακίρης.

Ο Βαγγέλης Μαρινακης και οι τρεις στενοί συνεργάτες του διώκονται σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης. Αναλυτικότερα κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και κατοχή, διακίνηση, χρηματοδότηση ναρκωτικών ουσιών. Η δίωξη αφορά και αποθήκευση και πώληση των ναρκωτικών.

Στην εξέταση του ο κος Μαρινάκης αναμένεται να επικεντρωθεί στο γεγονός ότι είναι διεθνούς βεληνεκούς επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες παγκοσμίως και ως εκ τούτου η απαγόρευση εξόδου θα του προκαλέσει βλάβη στις επιχειρήσεις του. Επίσης ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να δώσει στο ότι δεν είναι ύποπτος φυγής καθώς οποτεδήποτε εκλήθη από τη δικαιοσύνη έδωσε το παρόν.

koutipandoras.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί