Στην παραγωγή το πρώτο εκτυπωμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο (Φωτογραφίες & Βίντεο)

Περίπου 8.000 ευρώ θα κοστίζει όταν και εφόσον περάσει στη γραμμή παραγωγής το αστικών διαστάσεων και προδιαγραφών ηλεκτροκίνητο τετράτροχο που εξέλιξε η XEV.

Με έδρα το Honk Kong, η XEV δημιούργησε ένα αποκλειστικά διθέσιο αυτοκίνητο, το οποίο είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου με τη χρήση ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή.

Για τον σκοπό αυτό επιστρατεύθηκε η κινεζική εταιρεία “Polymaker” η οποία εξειδικεύεται στις τρισδιάστατες εκτυπώσεις.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της κινεζικής εταιρείας, το LSEV θα αποτελέσει το πρώτο αυτοκίνητο που θα περάσει στην ευρεία παραγωγή και επί της ουσίας θα είναι κατασκευασμένο με τη μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Για την ακρίβεια, μόνο το πλαίσιο και τα καθίσματα θα προέρχεται από μια συμβατική γραμμή παραγωγής και όχι από τρισδιάστατο εκτυπωτή, ενώ χάρη στην ευρηματική αρχιτεκτονική του χρειάζονται μόλις 57 επιμέρους τμήματα αλλά και τρεις ημέρες για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του.

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, η αυτονομία που εξασφαλίζει μια πλήρης φόρτιση θα αγγίζει τα 150 χιλιόμετρα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα κίνησης που θα αναπτύσσει δεν θα υπερβαίνει τα 70 χλμ./ώρα.

Αν και η εμπορική του διάθεση πρόκειται να ξεκινήσει σε περίπου έναν χρόνο και η τιμή του φτάνει περίπου τα 8.200 ευρώ, το LSEV έχει ήδη τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 7.000 προπαραγγελίες.

https://youtu.be/M-X-rN2yXfs

in.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί