«Kalamata»: Το ανατρεπτικό σχέδιο που επεξεργάζονται στην Apple

Το ελληνικό όνομα «Kalamata» είναι η κωδική ονομασία του στρατηγικού σχεδίου που επεξεργάζονται στα κεντρικά της Apple με στόχο να αλλάξουν τα δεδομένα στο χώρο της τεχνολογίας.

Στα κεντρικά της εταιρείας, στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, εργάζονται νυχθημερόν για να καταρτίσουν το στρατηγικό πλάνο, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, η εταιρεία φέρεται να σχεδιάζει τα δικά της chips για τις συσκευές Mac, με σκοπό να έχει τερματίσει τη συνεργασία με την Intel έως και το 2020. Μάλιστα, λέγεται ότι η Apple στοχεύει να κατασκευάζει με παρόμοιο τρόπο όλες τις ηλεκτρονικές της συσκευές της, υπολογιστές Mac, iPhones και iPads, με σκοπό να είναι ακόμη πιο συμβατές μεταξύ τους.

Η συγκεκριμένη κίνηση είναι στρατηγικής σημασίας, καθώς θα δώσει την ευχέρεια στην εταιρεία να φέρει νέα χαρακτηριστικά σε όλα της τα προϊόντα και να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό. Έτσι, μέσω του «Kalamata» η Apple θα γίνει ο μοναδικός μεγάλος κατασκευαστής υπολογιστών που θα κατασκευάζει τους δικούς της επεξεργαστές.

Άλλωστε, ήδη σχεδιάζει τα δικά της chips για τα iPhone και iPad, τα A-series.

news.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί