Επί τάπητος τα θέματα των κατοίκων του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων

Τα ειδικά θέματα του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων τέθηκαν επί τάπητος κατά την πολύωρη συνάντηση του Νίκου Ηγουμενίδη με τον Δήμαρχο Μανώλη Κοκοσάλη.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν εκτενώς ήταν τα εξής:

1) Οι προτεραιότητες στα αποχετευτικά έργα και στους βιολογικούς με την άμεση υλοποίηση των ήδη περιβαλλοντικά αδειοδοτημένων μελετών. Για την ένταξη στα προγράμματα συζητήθηκε και η επανεξέταση του ορίου των 2.000 κατοίκων για να μην αποκλείονται αρκετά χωριά της περιοχής, ενώ έμφαση δόθηκε στην πρόταση για ενσωμάτωση περιβαλλοντικών κριτηρίων αντί πληθυσμιακών.

2) Η αξιοποίηση των ήδη ώριμων μελετών για τα αρδευτικά έργα της περιοχής του Δήμου (λιμνοδεξαμενές, γεωτρήσεις κλπ) και οι αντίστοιχες οικονομικές ανάγκες.

3) Ενέργειες για διατήρηση του καταστήματος της Τρ. Πειραιώς στον Πύργο, μετά και το κλείσιμο αρκετών υποκαταστημάτων στο Δήμο.

4) Μια σειρά από ιδιαίτερα τοπικά θέματα που απασχολούν τις ανάγκες των κατοίκων του Δήμου.

Ειδικά για τον Άγιο Βασίλειο Πεδιάδος και την πρόσφατη αναφορά του Νίκου Ηγουμενίδη στη Βουλή και τις αντίστοιχες απαντήσεις που ελήφθησαν από τους αρμόδιους Υπουργούς, τονίστηκε ότι θα δοθεί προτεραιότητα αρχικά στην αίθουσα του παλιού δημοτικού σχολείου του Αγ. Βασιλείου Πεδιάδος, καθώς και ότι θα ξεκινήσουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της ανακατασκευής-συντήρησης, ενώ συζητήθηκαν και όλες οι προτάσεις για την Παιδούπολη στον Αγ.Βασίλειο Πεδιάδος με άξονα τις επισημάνσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου των Αγιοβασιλειωτών και τις απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργείων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα, ενώ εκτός από τον Δήμαρχο συμμετείχε και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Δρακάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί