“Αντιαναπτυξιακή και με αχυρένια πόδια η ανάπλαση του παραλιακού δρόμου του λιμανιού της Χερσονήσου”

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Γιάννης Σέγκος, εκ μέρους της Σύμπραξης Ενεργών Πολιτών, μέσω της οποίας εκφράζει την αντίθεσή του για την ανάπλαση του παραλιακού δρόμου του λιμανιού Χερσονήσου, την οποία χαρακτηρίζει “αντιαναπτυξιακή και με αχυρένια πόδια”.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του κ. Σέγκου αναφέρεται:

Η Δημοτική Αρχή αλλά και η Διοίκηση του λιμενικού Ταμείου σε σημερινό της διοικητικό συμβούλιο, χωρίς καμία διαβούλευση και προφανώς για προεκλογικούς λόγους, προχωρούν σε μελέτη αντικατάστασης του οδοστρώματος της οδού Αγίας Παρασκευής στο Λιμάνι Χερσονήσου και τοποθέτησης φωτιστικών σωμάτων από την πλευρά των εξέδρων. Τα κομβικά προβλήματα για το παραλιακό μέτωπο στο λιμάνι Χερσονήσου είναι το καθεστώς ανασφάλειας και ανομίας στο τμήμα των εξεδρών, η ανάδειξη του σημαντικότατου ρωμαϊκού λιμένα αλλά και η εφαρμογή του σχεδίου πόλης με τις διανοίξεις των κάθετων στην Αγίας Παρασκευής οδών που απαιτούνται, επιδιώκοντας με την επίλυσή τους τη βέλτιστη αναπτυξιακά πορεία αλλά και την ανάδειξη του τόπου μας.  Η Δημοτική Αρχή και η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου κατ΄ αρχήν και μόλις ανέλαβαν το 2014, ακύρωσαν με τις ενέργειές τους την μελέτη ανάπλασης της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα που είχε ξεκινήσει στην προηγούμενη Δημοτική θητεία και επί Προεδρίας του Λιμενικού Ταμείου από τον Γιάννη Σέγκο με τις καλύτερες προοπτικές για την επίλυσης των ανωτέρω προβλημάτων και 4 χρόνια τώρα δεν ξεκίνησαν καμιά νέα για την επίλυση τους. Αντ΄ αυτού, επιλέγουν 1 χρόνο πριν τις εκλογές να προωθήσουν μια μελέτη-πασάλειμμα μόνο για τον παραλιακό δρόμο χωρίς να αντιμετωπίζουν ουσιαστικά κανένα από τα ανωτέρω προβλήματα του παραλιακού μετώπου με συνέπεια να το καταδικάζουν εκ νέου σε ακόμα μια περίοδο υπανάπτυξης και απαξίωσης. Με τις ενέργειές της η Δημοτική Αρχή πρακτικά “πετά“  1,5 εκατομμύριο ευρώ καθώς κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον λόγω των διαβρώσεων των εξεδρών θα αναγκαστούμε να κάνουμε νέα μελέτη συνολικής αντιμετώπισης των προβλημάτων.

Στην  λογική αυτή της απαξίωσης του τόπου, της ευκαιριακής και προεκλογικής αντιμετώπισής του, απαντάμε ότι ο τόπος είχε ανάγκη από όραμα και αντιμετώπιση των προβλημάτων στην βάση  μακρόπνοης ανάπτυξης που θα τον αναβαθμίσει συνολικά. Με μοναδικό μας γνώμονα ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο που είμαστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ ότι μπορεί να το έχει, καλούμε την Δημοτική Αρχή επιτέλους να δουλέψει για την αντιμετώπιση των καυτών και χρονιζόντων προβλημάτων του τόπου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί