Τα “γαλάζια” ραβασάκια για διορισμούς που ονομάζουν… “εκδήλωση ενδιαφέροντος για ανέργους”! (εικόνα)

Με έγγραφο του 2009, σύμφωνα με το οποίο ο Κ. Γκιουλέκας ζητούσε από τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ την πρόσληψη «πέντε γαλάζιων παιδιών» απάντησε ο Χρ. Σπίρτζης στις αιτιάσεις του βουλευτή Θεσσαλονίκης. Λίγο αργότερα ο γαλάζιος παράγοντας έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι το αίτημά του για διορισμούς στον ΟΑΣΘ ήταν απλά “εκδήλωση ενδιαφέροντος για ανέργους”!

Πληρωμένη» απάντηση Σπίρτζη σε Ν.Δ. και Γκιουλέκα για την αναφορά του σε «τακτοποίηση ημετέρων στον κρατικό ΟΑΣΘ». Με την ειρωνική αποστροφή «έχει δίκιο και μάλιστα με στοιχεία η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο Τομεάρχης Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας-Θράκης και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας» και τη δημοσιοποίηση χειρόγραφου αιτήματος του βουλευτή της Ν.Δ. για πρόσληψη πέντε ατόμων στον ΟΑΣΘ πριν από εννέα χρόνια απάντησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης στις  ανακοινώσεις του τομεάρχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πρόκειται ουσιαστικά για την επιβεβαίωση του υπαινιγμού που άφησε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη. Ο υπαινιγμός δεν εκτιμήθηκε μάλλον στις σωστές του διαστάσεις και στην ανακοίνωση της Ν.Δ. -που υπογραφόταν από τον κ. Γκιουλέκα- καταγγελλόταν η κυβέρνηση για «κομματική φιέστα» στο 11ο Περιφερειακό Συνέδριο, για «τακτοποίηση κομματικών φίλων» από το πρωθυπουργικό γραφείο αλλά και για την «κρατικοποίηση και την υποβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης και την τακτοποίηση ημετέρων στον κρατικό ΟΑΣΘ».

Στην ανακοίνωση του κ. Σπίρτζη τονίζεται πως «έχουν δίκιο και προς επιβεβαίωσή τους δίνουμε στη δημοσιότητα ένα από τα αποδεικτικά στοιχεία αυτής της καταστροφικής πολιτικής τακτοποίησης ημετέρων» και πως το μόνο που ζητά από τον κ. Γκιούλεκα «είναι να επιβεβαιώνει αυτά τα στοιχεία κάθε φορά που θα αποδεικνύουμε τις καταγγελίες του για τους ημέτερους που έφεραν τις αστικές συγκοινωνίες και την Ελλάδα σε αυτήν την κατάσταση».

Η ανακοίνωση του υπουργείου αφήνει υπονοούμενα μάλιστα ότι διαθέτει κι άλλα τέτοια έγγραφα, καθώς, όπως σημειώνει, πρόκειται για «ένα από τα αποδεικτικά στοιχεία».

Αγνωστο αν αυτά αφορούν τον κ. Γκιουλέκα ή άλλους βουλευτές και παράγοντες της Ν.Δ.

Σύμφωνα με το ιδιόχειρο έγγραφο, που φέρει ημερομηνία 20-9-2009, ο κ. Γκιουλέκας απευθύνεται στον τότε πρόεδρο του Οργανισμού, Χρήστο Στεφανίδη, γράφοντάς του: «Αγαπητέ Πρόεδρε, Σας αποστέλλω τα ονόματα των ενδιαφερομένων και θα παρακαλούσα θερμά για τις δικές σας ενέργειες».

Σημειωτέον ότι τα ονόματα που αναφέρονται στο έγγραφο Γκιουλέκα ανήκουν σε ανθρώπους που σήμερα εργάζονται στον ΟΑΣΘ.

Μέσω Twitter η απάντηση

«Με μια περίεργη εξίσωση προσπαθούν να συγκρίνουν τα ανόμοια οι κυβερνώντες» έγραψε στο λογαριασμό του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας,  ως απάντηση στο έγγραφο, υποστηρίζοντας ότι το χειρόγραφο αίτημά του το 2009 ήταν εκδήλωση ενδιαφέροντος για τους «ανέργους συμπολίτες του»:

Κώστας Γκιουλέκας@gioulekaskostas

Ενοχοποιούν την εκδήλωση ενδιαφέροντος για ανέργους συμπολίτες μας για εύρεση εργασίας σε έναν ιδιωτικό οργανισμό, όπως ήταν ο ΟΑΣΘ πριν λίγο καιρό, και την εξισώνουν με την κομματικοποίηση, την οποία επιχειρούν να κάνουν στον, ήδη, κρατικοποιημένο ΟΑΣΘ.

Κώστας Γκιουλέκας@gioulekaskostas

Θα ήθελα να τους πληροφορήσω ότι θα συνεχίσω να ενδιαφέρομαι για ανέργους συμπολίτες μας και θα συνδράμω, με όλες τις δυνάμεις μου, προκειμένου να καταστεί δυνατό να εξασφαλίσουν μια θέση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Το θεωρώ και χρέος και καθήκον μου.

Κώστας Γκιουλέκας@gioulekaskostas

Αντίθετα, θα ήθελα να τους θυμίσω ότι το Δημόσιο δεν είναι δοβλέτι κανενός».

ΠηγήΕφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί