Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και της Κινεζικής Επαρχίας Anhui

Το πλαίσιο συνεργασίας σύμφωνα με τις αρχές της ισότητας και του αμοιβαίου οφέλους στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του τουρισμού για την προώθηση της κοινής ευημερίας και ανάπτυξης συνυπέγραψαν σήμερα η Περιφέρεια Κρήτης και η Επαρχία Anhui (Ανχούι) της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, που αριθμεί 59,5 εκατομμύρια κατοίκους.

Η υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας συνυπογράφηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης στον τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών θεμάτων, Γιώργο Αλεξάκη και τον Κινέζο Γενικό Διευθυντή του Γραφείου Εξωτερικών Υποθέσεων της Κινεζικής Επαρχίας Anhui, Zhou Lixin παρουσία Κινέζων αξιωματούχων, του Πρόεδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργου Πιτσούλη, του Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων Νίκου Ξυλούρη, της Γενικής Διευθύντριας Ανάπτυξης Μάρως Αντωνακάκη, του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέα Ζώρα, του εκπρόσωπου του Δικτύου CrInI Γιώργου Κυριακίδη, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Γιώργου Αλιφιεράκη, του Α’ Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλη Φραγκάκη, του Γενικού Γραμματέα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλη Σφυρή, του Οικονομικού Επόπτη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Γιώργου Φασουλάκη, της υπεύθυνης του γραφείου εξυπηρέτησης και στήριξης επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Λένας Στεφανουδάκη και του Νίκου Μωραϊτάκη.

Ο κ. Αλεξάκης καλωσορίζοντας την Κινέζικη αντιπροσωπεία, αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού μας και στις δυνατότητες ανάπτυξης της συνεργασίας στην προώθηση στην Κινέζικη αγορά των ποιοτικών Κρητικών προϊόντων, όπως επίσης στις προοπτικές ανάπτυξης του εισερχόμενου τουρισμού από την Κίνα στην Κρήτη και στον τομέα της έρευνας και τεχνολογίας.

«Δηλώνουμε την υψηλή πρόθεση μας να συνεργαστούμε στενά σε καίριους τομείς, όπως αυτούς του τουρισμού, της γεωργίας και της έρευνας – εκπαίδευσης και περιμένουμε τη δική σας έμπρακτη ανταπόκριση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξάκης στην Κινεζική αντιπροσωπεία ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο πλαίσιο της συνεργασίας που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα στις Περιφέρειες Κρήτης και της Κινεζικής Επαρχίας Anhui. 

Μάλιστα για το τομέα του τουρισμού ο κ. Αλεξάκης είπε ότι ήδη από το 2017 υπάρχει νέα απευθείας γραμμή Πεκίνο – Αθήνα, η οποία πιστεύουμε να διευκολύνει τις πολυεπίπεδες ανταλλαγές και σε συνδυασμό με το έτος 2018 που είναι αφιερωμένο στις σχέσεις Κίνας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου αναμένουμε περισσότερες ανταλλαγές, εμπειρίες, συνεργασίες και επισκέπτες από την μακρινή και όμορφη Κίνα στη φιλόξενη Ελλάδα και στην Κρήτη.

Ο Κινέζος αξιωματούχος από την πλευρά του όπως και οι συνεργάτες του εξέφρασαν τη χαρά τους για την παρουσία τους στην Κρήτη και για την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας. Μάλιστα ο κ. Lixin στις δηλώσεις του μετά το τέλος της σύσκεψης εργασίας ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης και εξέφρασε την πεποίθηση πως ξεκινά μια πολύ σημαντική περίοδος συνεργασίας ανάμεσα στις δύο περιοχές.

 

  

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί