“Γιατί η έκταση – φιλέτο πρέπει να μείνει στη χρήση της κοινωνίας Ν. Αλικαρνασσού”

Με δύο επιστολές του στο Candiadoc, ο κάτοικος της Αλικαρνασσού, κ. Γιώργος Καλαϊτζής, ανταπαντά τόσο στην κ. Τσαγκαράκη Αντωνία, εκπρόσωπο της εθελοντικής ομάδας Ζω Δρω, όσο και στον κ. Νώντα Σαρρή, πρόεδρο του ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ, σχετικά με το θέμα της παραχώρησης δημοτικής έκτασης στην Αλικαρνασσό από το Δήμο Ηρακλείου.

Δείτε επίσης:

Η δημοτική έκταση – φιλέτο στην Αλικαρνασσό και η εν κρυπτώ παραχώρησή της από το δήμο Ηρακλείου (φωτο)

Τί απαντά η εθελοντική ομάδα Ζω Δρω για την παραχώρηση δημοτικής έκτασης στην Αλικαρνασσό από το δήμο Ηρακλείου

Η απάντηση του ΠΟΗ Κάστρο για την παραχώρηση της δημοτικής αίθουσας στην Αλικαρνασσό

Στην επιστολή του προς την κ. Τσαγκαράκη, ο κ. Καλαϊτζής αναγνωρίζει το εθελοντικό έργο της ομάδας, ωστόσο, θεωρεί ότι ο τρόπος που δρα γεννάει κάποια ερωτήματα.

Αναλυτικά, στη σχετική επιστολή προς την ομάδα Ζω Δρώ αναφέρεται:

Αγαπητή Κυρία  Τσαγκαράκη

Θα ήθελα καταρχήν να σας πω ότι πράγματι σαν εθελόντριες που είστε προσπαθείτε να εξωραΐσετε την Νέα Αλικαρνασσό και αυτό είναι αναγνωρίσιμο  απ’ολους .Να μην έχετε αμφιβολία γιαυτό ! Το ότι έχετε δικαίωμα σαν πολίτες να προτείνεται η να παραθέτετε όπως το λέτε εσείς στον Δήμο κάποιες ιδέες για υλοποίηση είναι  κάτι δεν επιδέχεται αμφισβητήσεις ! Ο τρόπος όμως που ενεργείτε στο να φέρετε σε πέρας μια ιδέα σας αφήνει κάποια ερωτήματα.

Θα σας το αναλύσω περισσότερο !

Στην  σύσκεψη που έγινε πριν μερικούς μήνες στην Δημοτική Ενότητα της Νέας Αλικαρνασσού παρευρισκομένου του κυρίου Λαμπρινού και της πλειοψηφίας του Δημοτικού συμβουλίου, στην οποία είχαν κληθεί οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Νέας Αλικαρνασσού και παρευρέθη και εκπρόσωπος σας, είχε προταθεί  από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Αγίου Νεκταρίου να κλείσει η είσοδος του Καρτ ώστε να μην εισέρχονται αυτοκίνητα και κάνουν αγώνες, και να δημιουργηθεί ένα χώρος ελεύθερος η ένα αναψυκτήριο στην διάθεση των πολιτών ! Αν θυμάστε καλά ένας κύριος ανέφερε να δοθεί στον ποδηλατικό Σύλλογο να κάνει προπονήσεις .Του απαντήθηκε ότι δεν είναι άσχημη ιδέα  αλλά προτεραιότητα έχουν οι Δημότες . Όμως αναλώθηκε η συζήτηση στην τοποθέτηση ενός ντεπόζιτου νερού για το νεκροταφείο το οποίο ακόμα δεν έχει μπει αν γνωρίζω καλά. Πιθανόν να κάνω και λάθος. Ο κύριος Λαμπρινός είπε ότι θα σύντομα θα επαναλάβει μια συνάντηση λόγω των πολλών θεμάτων που αναφέρθηκαν ! Δεν επανελήφθη ! Ξέρατε λοιπόν ότι υπήρχαν τρόποι αξιοποίησης του Καρτ .

Στην συνέχεια μέσω της ιστοσελίδας σας καλείτε τον κόσμο της Νέας Αλικαρνασσού να συμμετάσχει στον καθαρισμό του Κάρτ !  Ως εδώ όλα καλά και μπράβο σας .

Γίνεται ο καθαρισμός  του Καρτ και το αναρτάτε στην ιστοσελίδα σας  μαζί με κάποιες φωτογραφίες .Εσείς λέτε ότι συμμετείχαν η εθελοντική σας ομάδα ,η ΔΕΠΑΝΑΛ με τα μηχανήματα της ,οι φορείς  και κάποιοι πολίτες της Νέας Αλικαρνασσού ! Το ίδιο αναρτά και ο Δήμος στην σελίδα του στο διαδίκτυο https://www.heraklion.gr/municipality/press-releases-2017/pista-kart-katharismos-080617.html    με την προσθήκη ότι ήταν και ο Ποδηλατικός Σύλλογος ΚΑΣΤΡΟ.  Γιατί άραγε συμμετείχε και ο Ποδηλατικός Σύλλογος ΚΑΣΤΡΟ ,αν δεν θα είχε κανένα όφελος ? Πιστεύω ότι δεν ήταν κακό να γράψετε την αλήθεια  ,ότι δηλαδή συμμετείχε η ομάδα σας οι εργαζόμενοι της ΔΕΠΑΝΑΛ με τα βαρέα μηχανήματα ,ο σύλλογος ΚΑΣΤΡΟ και οι αξιωματούχοι του Δήμου που ήρθαν ,επέβλεψαν και φωτογραφήθηκαν στο τέλος !  20.000 σχεδόν είναι οι κάτοικοι της Νέας Αλικαρνασσού δεν βρέθηκαν 100 να έρθουν να βοηθήσουν ? Δεν είχε μαθευτεί κάτι σχετικό πέρα από το διαδίκτυο ,και δεν μπαίνουν όλοι στο ιντερνετ να το πληροφορηθούν ! Δεν το είπατε στους Πολιτιστικούς Συλλόγους να το διαδώσουν και να μαζευτεί κόσμος ,γιατί άραγε ? Σίγουρα θα σας βοηθούσαν .

Γνωρίζω πολύ καλά όσοι ήσασταν εκεί ,μου το είπε κάτοικος της συνοικίας του Αγίου Νεκταρίου ο οποίος άκουσε τον θόρυβο των μηχανημάτων και ήρθε να ελέγξει τι γίνεται.

Στην συνέχεια νομίζω ζητήσατε να παρευρεθεί και κάποιος από τον Σύλλογο του Αγίου Νεκταρίου στην Δημοτική Ενότητα σε μια συνάντηση για την αξιοποίηση του χώρου του Καρτ. Ήρθαμε και γνωρίζετε πολύ καλά ποιοι ήδη βρισκόταν εκεί .

Εν συντομία βρεθήκαμε προ τετελεσμένων γεγονότων ,μας έδειξαν και τοπογραφικό σχέδιο που είχε εκπονηθεί από τον Ποδηλατικό Σύλλογο και απλά ήθελαν να ξέρουν την άποψη μας μήπως και αποδεχθούμε την  παραχώρηση του Καρτ στον Ποδηλατικό Σύλλογο. Εμείς βέβαια αντιδράσαμε και είπαμε ότι ο χώρος πρέπει να είναι ελεύθερος για τους πολίτες ,και ότι υπάρχει χώρος να δοθεί στον Ποδηλατικό Σύλλογο να στεγασθεί κοντά στο γήπεδο του Ποσειδώνα και όχι μόνο για πίστες για ποδήλατα αλλά και για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό που λείπει από το Ηράκλειο και μπορεί να αποφέρει και πολλά έσοδα στον Δήμο !

Μας απομάκρυναν με ευγενικό τρόπο και συνέχισαν για τα περαιτέρω .Εχθές Τετάρτη  28.3 έγινε συνάντηση στην Δημοτική Ενότητα για να ψηφισθεί η παραχώρηση ,αλλά δεν ψηφίσθηκε λόγο μη απαρτίας !

Για να κλείσω τέλος πάντων γιατί δεν είχα σκοπό να γράψω βιβλίο ,θα σας πω ότι αναγνωρίζουμε τις καλές σας προθέσεις για την ευημερία της Νέας Αλικαρνασσού αλλά θα μπορούσατε αν θέλατε να κοιτάζετε  σε βάθος το τι χρειάζονται οι κάτοικοι της Νέας Αλικαρνασσού ,και να μάχεστε για αυτά ! Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και με διαφάνεια !

Με εκτίμηση

Γιώργος Καλαϊτζής

Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ, ο κ. Καλαϊτζής αναφέρει αναλυτικά:

Αγαπητέ  κύριε Σαρρή

Όλα αυτά τα οποία γράφετε είναι παρά  πολύ σημαντικά και μεγαλεπήβολα σχέδια τα οποία  θα ήταν ευχής έργον αν πραγματοποιούνταν κάποτε στην πόλη μας !

Δεν θα υπήρχε καμία αντίδραση  για αυτά και σίγουρα όλοι θα ήταν υπερασπιστές της εκπληκτικής ιδέας σας ,αλλά να δημιουργούνταν σε άλλο χώρο  ιδανικό για όλα αυτά αναλύετε .Σας υποδείξαμε κάποιο χώρο ανατολικά της συνοικίας του Αγίου Νεκταρίου κοντά στο γήπεδο Ποσειδώνα, χώροι υπάρχουν πολλοί  αλλά χρήματα δεν υπάρχουν για να διαθέσει ο Δήμος .Εκμεταλλεύεστε το ότι υπάρχει ασφαλτοτάπητας στον χώρο του Καρτ ,και έτσι είναι, θα μπορούσε να μειώσει τα έξοδα αλλά μόνο για  για να αθλούνται οι ποδηλάτες του Συλλόγου σας η και άλλων Συλλόγων αν υπάρχουν και νέοι για να μαθαίνουν οδήγηση μοτοσυκλέτας ! Που βλέπετε λοιπόν τους χώρους για τους Δημότες και για την αναψυχή τους ?

Λέτε ότι δεν μπορεί να κτιστεί τίποτα εκεί  λόγω υπερκάλυψης του οικοπέδου ! δεν είμαι ειδικός για να γνωρίζω ,συγχωρήστε με γιαυτό  αλλά θα σας ρωτήσω ,το πρώην Κάρτ δεν ήταν οίκημα ? το νυν Car wash δεν έχει σταθερά θεμέλια  ?

Αλλά ας υποθέσουμε ότι όλα αυτά ήταν και είναι παράνομα, και για αυτόν το λόγο εσείς θα εγκαταστήσετε λυόμενα ,δεν θα μπορούσε να γίνει και κάτι λυόμενο για την εξυπηρέτηση των Δημοτών ?

Στα σχέδια σας προσπαθείτε να τα βάλετε όλα αυτά μαζί  σε έναν χώρο λίγων στρεμμάτων και να θέλετε να προσθέσετε και άλλα με διαβούλευση με τους φορείς ! Ας είμαστε λίγο ρεαλιστές  ! Στην απάντηση σας δεν αναφέρετε ότι έχετε υπολογίσει και τον χώρο που θα κατασκευαζόταν το ανοικτό κολυμβητήριο Νέας Αλικαρνασσού  ! Δεν μπορείτε εκεί να κάνετε την έδρα σας ? Εκεί θα μπορούσαν να γίνουν όπως εσείς αναφέρετε κάποιες αθλητικές εγκαταστάσεις ,και θα ήταν μια μεγάλη προσφορά  από τον Δήμο στους Δημότες όλου του Ηρακλείου ! Στο σημείο αυτό και συμφωνούμε και χαιρόμαστε που κάποιοι έχουν σκεφθεί για την αξιοποίηση του χώρου !

 

Γράψατε για διαδρόμους Μπότσια ! Το γνωρίζετε ότι υπάρχουν ήδη  2 διάδρομοι στεγασμένοι στο τούνελ δίπλα στο Μερκούρη ,οι οποίες λόγω μη συντήρησης και ατονίας για το άθλημα δεν χρησιμοποιούνται ?

Η αλήθεια είναι ότι θέλετε αυτόν τον χώρο  αποκλειστικά για τις ανάγκες του Συλλόγου σας  και όπως έχετε σχεδιάσει τον χώρο του Καρτ ,εξυπηρετεί μόνο τις ανάγκες του Συλλόγου και όχι των Δημοτών ? Κάτοικος του συνοικισμού τον οποίον και γνωρίσατε πρόσφατα σας  είπε ότι ότι προσπάθησε να κάνει μια βόλτα στον χώρο του Καρτ και δεν του επετράπη λόγω του ότι ο χώρος έχει παραχωρηθεί σε σας για τις προπονήσεις σας ! Θα βάλετε ωράριο επίσκεψη του χώρου στους δημότες ? Μα τότε δεν ανήκει στους πολίτες αλλά στους ποδηλάτες ! Γιαυτο έχετε σχεδιάσει και τις εξέδρες στα διάφορα σημεία της πίστας  ώστε να μπορούν να βλέπουν οι θεατές τους αγώνες ,και τα περίφημα κιόσκια που θα κάνετε δεν είναι για να αγναντεύουν οι πολίτες την θάλασσα ,αλλά για να πίνουν τον καφέ τους οι θεατές στην διάρκεια των αθλητικών δραστηριοτήτων που θα κάνετε .

Δεν θέλω να με παρεξηγήσετε αλλά  παλεύουμε για μια καλύτερη ζωή στην πόλη μας !

Δείτε το σας παρακαλώ με την ματιά  ενός πολίτη ο οποίος θα μπορούσε να κάνει την βόλτα του στην παραλιακή  και μετά να ανέβει στον χώρο του Καρτ και να ξεκουραστεί και να ηρεμεί βλέποντας την θάλασσα!

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί αυτός ο χώρος για τους ποδηλάτες  και ότι άλλο μεγαλεπήβολο έχετε προτείνει ,θα ήταν μια ανάσα στην υποβαθμισμένη Νέα Αλικαρνασσό .Όχι , όμως στο Καρτ διότι στερείτε από τους κατοίκους τον μοναδικό χώρο που θα μπορούσαν να έχουν μια επαφή με την θάλασσα !

Επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ για την αγάπη και το ενδιαφέρον που δείχνεται σε αυτό το άθλημα της ποδηλασίας , και εύχομαι να ανοίξουν καινούργιες προοπτικές γιαυτό. Υπάρχουν περισσότερο κατάλληλοι χώροι ,οσο αφορά εκτάσεις να δημιουργηθεί κάτι για το άθλημα !

Με εκτίμηση

Γιώργος Καλαϊτζής

Πολίτης της Νέας Αλικαρνασσού

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί