Δευτέρα και Τρίτη οι συναντήσεις Κοτζιά – αρχηγών

Τη Μ. Δευτέρα και τη Μ. Τρίτη αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τους αρχηγούς των κομμάτων –πλην Κυριάκου Μητσοτάκη- για τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κοτζιάς θα μεταβεί στις έδρες των κομμάτων.

Η αρχή όμως δεν θα γίνει με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως θα όριζε το πρωτόκολλο, μετά την άρνηση του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, να αποδεχθεί την πρόσκληση ενημέρωσής του από τον υπουργό Εξωτερικών. Από πλευράς Ν.Δ., ενημέρωση θα λάβει ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος, με τον κ. Μητσοτάκη να έχει διαμηνύσει πως δεν έχει αντίρρηση να συναντηθεί για το ζήτημα με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Για τον λόγο αυτόν, ο κ. Κοτζιάς, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συναντηθεί με τον κ. Κουμουτσάκο στο τέλος, μετά από τις συναντήσεις που θα έχει με τους υπόλοιπους επικεφαλής των κομμάτων, (Φώφη Γεννηματά, Δημήτρη Κουτσούμπα, Σταύρο Θεοδωράκη και Βασίλη Λεβέντη).

Μολονότι δεν είναι ακόμη γνωστή η σειρά με την οποία ο Ν. Κοτζιάς θα επισκεφθεί τις έδρες των κομμάτων, ο ίδιος σχολιάζοντας το θέμα, είπε ότι τη Δευτέρα θα είναι η πρώτη φορά μετά από 29 χρόνια που θα διαβεί την πόρτα στο «Σπίτι του λαού», στον Περισσό, για τη συνάντησή του με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ την Τρίτη αναμένεται η συνάντηση με τη Φώφη Γεννηματά.

ΑΜΠΕ

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί