Τουρκικό NTV: Οι Έλληνες έκαναν άσκηση ανακατάληψης των Ιμίων

Εκτενή αναφορά στην άσκηση “Πυρπολητής” των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έκανε το τουρκικό κανάλι NTV. Η παρουσιάστρια του καναλιού, μάλιστα, αναφέρθηκε στην άσκηση ως “άσκηση ανακατάληψης των Ιμίων”.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης της είδησης για την άσκηση, το κανάλι προέβαλε πλάνα αρχείου από παλαιότερες ασκήσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Πυρπολητής

Η άσκηση “Πυρπολητής” ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τετάρτης, μετά από εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου. Στην άσκηση συμμετέχουν μονάδες και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ ενεργοποιήθηκε και η δύναμη ταχείας επέμβασης “Δέλτα” για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας:

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 28 Μαρτίου 2018, κατόπιν εντολής του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας, από Αρχηγό ΓΕΕΘΑ διετάχθη άσκηση ετοιμότητας «Πυρπολητής». Η άσκηση διεξάγεται στην περιοχή των Δωδεκανήσων με συμμετοχή μονάδων και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην άσκηση αναφέρθηκε με tweet του και ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχαήλ Κωσταράκος γράφοντας χαρακτηριστικά: “Η Αποτροπή αποτελεί βασικό συστατικό του Δόγματός μας και στηρίζεται σε δυο παράγοντες: Στις Δυνατότητες (που τις εχουμε) και στην Αποτρεπτική Στάση (που σημαίνει «μην τολμήσεις!»). Για να λειτουργήσει απαιτούνται και τα δυο.Συγχαρητήρια σε όσους βοήθησαν σημερα να τα προβάλουμε”

news247.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί