Περίεργο περιστατικό με Καναδέζικο υποβρύχιο του ΝΑΤΟ στον κόλπο της Σούδας (Φωτο)

Ένα περίεργο περιστατικό με την απομάκρυνση αποβλήτων από Καναδέζικο υποβρύχιο που βρίσκεται στον κόλπο της Σούδας, κινητοποίησε τις Λιμενικές και Τελωνειακές Αρχές προ ημερών ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της προανάκρισης.

Συγκεκριμένα, όπως μετέφεραν στο zarpanews.gr καλά πληροφορημένες πηγές, το όλο θέμα έχει να κάνει με την διαχείριση των πετρελαιοειδών του πλοίου, η οποία πρέπει να γίνεται μόνο από εγκεκριμένη εταιρεία. Αναλυτικότερα και ενώ εγκεκριμένη εταιρεία κλήθηκε στο λιμάνι για να παραλάβει τα πετρελαιοειδή το περασμένο Σάββατο, δύο ημέρες μετά, ιδιώτης πιάστηκε με φορτίο που περιείχε επίσης πετρελαιοειδή.

Κι ενώ δείγμα του υγρού έχει σταλεί στο χημείο για ανάλυση, οι καταγγελίες που φτάνουν στο zarpanews.gr θέλουν την όλη υπόθεση, να σχετίζεται, όχι με απόπειρα λαθρεμπορίας καυσίμων αλλά με απόπειρα… παράκαμψης της νομιμότητας δηλαδή της νόμιμης εταιρείας, προς όφελος κάποιου ιδιώτη που θα παρείχε την ίδια υπηρεσία, πιθανότατα, σε πολύ χαμηλότερη τιμή.

Πάντως, το Λιμεναρχείο ενώ επιβεβαιώνει τα γεγονότα, διαψεύδει την διάσταση αυτή του θέματος, υποστηρίζοντας πως ο ιδιώτης πήγε απλώς να παραλάβει το έρμα από το υποβρύχιο, το οποίο όμως δεν ήταν εντελώς καθαρό από πετρελαιοειδή κατάλοιπα, γι’ αυτό και προέκυψε το θέμα. Από το Τελωνείο, αναμένονται τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων.

Όπως και να’ χει, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε: Πού θα πήγαιναν όμως τα λύματα αυτά αν δεν τον έπιαναν;

Θα τα εναπόθετε σαν νερό στον βιολογικό καθαρισμό ή μήπως θα κατέληγαν στη θάλασσα ή σε κάποιο βουνό μέσα στην άγρια νύχτα;

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί