Νέος αποτρόπαιος βασανισμός ζώου: Κάρφωσε γάτα με ψαροντούφεκο και την έκλεισε σε κλουβί

Μετά από τον άγριο βασανισμού ενός μικρού σκυλιού από νεαρούς που υπηρετούσαν τη θητεία τους, γεγονός που προκάλεσε αποτροπιασμό και σφοδρές αντιδράσεις στο πανελλήνιο, ένα ακόμη παρόμοιο περιστατικό έρχεται στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά στην Καρδίτσα.

Σύμφωνα με το thessaliatv.gr, τα μέλη του φιλοζωικού σωματείου “Διασώζω” κλήθηκαν τη Δευτέρα από την αστυνομία να προσφέρουν την βοήθειά τους σε μια γάτα. Το θέαμα που αντίκρισαν ήταν πραγματικά αποτρόπαιο. Στην αυλή μονοκατοικίας βρισκόταν κλεισμένη σε αυτοσχέδιο κλουβί-παγίδα πουλιών μία γάτα η οποία έφερε διαμπερές τραύμα χαμηλά στην κοιλιακή χώρα από καμάκι ψαρέματος!

Η γάτα σε τραγική κατάσταση και με το καμάκι να προεξέχει δεξιά και αριστερά του κορμιού της περίπου 20 εκ. σε κάθε πλευρά ήταν αδύνατον να βγει από το κλουβί, αλλά ούτε και να κουνηθεί, καθώς το καμάκι εκτός του βάρους του (συμπαγές σιδερένιο) μπλεκόταν στο πλέγμα και την ακινητοποιούσε. Αριστερά του κλουβιού βρισκόταν το ψαροντούφεκο το οποίο είχε σχοινί δεμένο μέχρι το καμάκι…

Αμέσως κλήθηκε στο σημείο κτηνίατρος, ο οποίος, με την χρήση ηρεμιστικού, απεγκλωβίστηκε η γάτα που και μεταφέρθηκε ζωντανή στο κτηνιατρείο. Λίγες ώρες αργότερα η γάτα μπήκε στο χειρουργείο και της αφαιρέθηκε το καμάκι ψαρέματος από το κορμί της. Νοσηλεύεται πλέον, όμως βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ.

Μάρτυρας κατονόμασε τον δράστη, ο οποίος πέρασε αυτόφωρη διαδικασία. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 1 έτους και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ. Η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και ο καταδικασθείς έχει δικαίωμα έφεσης.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί