Κατσίκης: Δεν πρότεινα ανταλλαγή των στρατιωτικών

«Δεν πρότεινα, ούτε στήριξα την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους. Τέτοιες πράξεις και ενέργειες δεν νοούνται σε ένα κράτος δικαίου και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσα να τις υιοθετήσω. Η απάντησή μου ήταν υποθετικό σενάριο, σε μία υποθετική ερώτηση» δήλωσε ο βουλευτής Αττικής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κωνσταντίνος Κατσίκης, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν πρωινές δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.

Ο Κώστας Κατσίκης, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν περί ανταλλαγής των στρατιωτικών των δύο πλευρών, υποστήριξε ότι θα μπορούσε να υπάρξει παράκαμψη της ελληνικής και τουρκικής δικαιοσύνης και να υπάρξει ανταλλαγή των κρατουμένων. «Εγώ θεωρώ ότι θα μπορούσε η ανταλλαγή να αποτελέσει λύση, με όλο το σεβασμό προς την ελληνική δικαιοσύνη» δήλωσε συγκεκριμένα.

Αναφερόμενος στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε σημερινή του συνέντευξη ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ζητηθεί η ανταλλαγή των κρατουμένων, ούτε προβλέπεται κάτι τέτοιο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ  Γ. Λαζαρίδης, κρατώντας αποστάσεις από τον Κ. Κατσίκη, δήλωσε δε ότι «δεν μπορεί να σταθούν τα περί ανταλλαγής… Είναι ανεξάρτητη η δικαιοσύνη, δεν μπορεί να επηρεαστεί από την κυβέρνηση, να σεβόμαστε όλοι τις αποφάσεις της δικαιοσύνης».

Οι αντιδράσεις

«Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης παραβλέπει, προφανώς, ότι η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της ΕΕ και η διάκριση των εξουσιών, θεμελιώδης Αρχή που προβλέπεται από το Σύνταγμα» σχολίασε η ΝΔ.

«Αδιανόητη και απαράδεκτη τη σπουδή του βουλευτή των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ να παίξει το παιχνίδι του Ερντογάν. Συμφωνεί, άραγε, η κυβέρνηση με τις θέσεις του κ. Κατσίκη; Οφείλει να τοποθετηθεί», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, από την πλευρά του.

«Η προσπάθεια να συσχετιστεί η υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, με αυτή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία και πρέπει άμεσα να απελευθερωθούν, πέρα από επικίνδυνη, στρώνει το έδαφος για να αναβαθμιστούν οι επιδιώξεις της κυβέρνησης Ερντογάν σχετικά με το θέμα. Αν δεν λειτουργεί ως «λαγός»….» ανέφερε σε σχόλιό του το ΚΚΕ.

«Όσοι υιοθετούν την άποψη Ερντογάν περί «ανταλλαγής» προσφέρουν κακές υπηρεσίες. Οι 2 Έλληνες που κρατούνται άδικα και οι 8 Τούρκοι που ζήτησαν άσυλο ΔΕΝ είναι αιχμάλωτοι για να ανταλλαγούν. Οι 2 πρέπει να ελευθερωθούν & οι 8 να συνεχίσουν να προστατεύονται από ενα κράτος δικαίου», σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης.

Left.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί